Χειροπέδες στους νεαρούς ληστές που χτυπούσαν με μαχαίρι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 22:15 Χειροπέδες στους νεαρούς ληστές που χτυπούσαν με μαχαίρι

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για μια ληστεία και μία απόπειρα, ενώ προέκυψε ότι είναι δράστες έξι ακόμη κλοπών, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους…

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν άμεσα μία ληστεία σε μίνι μάρκετ και μία απόπειρα ληστείας σε φαρμακείο, οι οποίες διαπράχθηκαν στην περιοχή της Χαλκίδας, βραδινές ώρες της 09-01-2022 και πρωινές ώρες της 10-01-2022 αντίστοιχα.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας 29χρονος Αλβανός και ένας 25χρονος Έλληνας, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (11/1) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ιδίας Υπηρεσίας, λίγο πριν εκπνεύσει το αυτόφωρο.

Οι δυο τους έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και περιλαίμια εισέβαλαν αρχικά στο μίνι μάρκετ απειλώντας τον υπάλληλο και αποσπώντας χρηματικό ποσό. Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα και από το φαρμακείο πλην όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς η φαρμακοποιός αντιστάθηκε και τράπηκαν σε φυγή.

Η προανάκριση όμως έφερε στο φως επιπλέον έξι κλοπές σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας με δράστες τους συλληφθέντες και συνεργό έναν ακόμη 23χρονο Έλληνα.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, το χρονικό διάστημα από 25-12-2021 έως την 11-01-2022, είχαν προβεί στη διάρρηξη:

• 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν radio - cd, ηχεία, την μπαταρία ενός εκ των οχημάτων και άλλα αντικείμενα, καθώς και

• καταστήματος mini market, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν ομοίως χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή (14/1), στον Ανακριτή Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση