Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα για τη «Σχεδιαστική Σκέψη για την Καινοτομία»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 12:31 Ημερίδα για τη «Σχεδιαστική Σκέψη για την Καινοτομία»

Συνεργασία ΠΕΚΕΣ Στερεάς με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας…

Το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας και η Ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (THMMY) διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Σχεδιαστική Σκέψη για την Καινοτομία».

Η ημερίδα, που απευθύνεται σε διδάσκοντες δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου από τις 18.30 έως τις 20.30.

Στόχος της ημερίδας να παρουσιάσει τη σχεδιαστική σκέψη, «μια βαθιά ανθρωποκεντρική μεθοδολογία που στοχεύει στο σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων σε προκλήσεις της βιομηχανίας και της κοινωνίας. Η σχεδιαστική σκέψη εισάγει διαδικασίες ενσυναίσθησης για την καλύτερη κατανόηση ενός προβλήματος και των πραγματικών διαστάσεων του καθώς και των αναγκών και συναισθημάτων των χρηστών, κάνοντας δυνατό το σχεδιασμό λύσεων μέσω καταιγισμού ιδεών σε ομάδες σε δύσκολα προβλήματα ακόμη και αν αυτές δεν είναι προφανείς με την πρώτη ματιά.

»Το ακροατήριο θα εξοικιωθεί με τις βασικές έννοιες της σχεδιαστικής σκέψης. Θα λάβει χρήσιμες πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή δραστηριοτήτων και εργαλείων της σχεδιαστικής σκέψης στη μάθηση. Και θα παρακολουθήσει επίδειξη ψηφιακών εργαλείων που συμβάλλουν στη συνεργασία στο πλαίσιο σχεδιαστικής σκέψης».

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού σχεδίου TEAMSTAR (https://www.teamstarproject.eu/) που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από τη Λετονία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία.

Επιστημονικά υπεύθυνοι του έργου είναι το μέλος ΕΔΙΠ του τμήματος Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο Ομ. Καθ. του τμήματος Ηλίας Χούστης.

Η παρακολούθηση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας webex event. Πατήστε ΕΔΩ

Event password:  1234