Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς προβλήματα στη Φθιώτιδα από την επέλαση του χιονιά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 09:59 Χωρίς προβλήματα στη Φθιώτιδα από την επέλαση του χιονιά

Ξαναχιόνισε το πρωί σε αρκετές περιοχές. Ανοικτό όλο το εθνικό δίκτυο, χωρίς αλυσίδες. Προσοχή από τον παγετό τα επόμενα 24ωρα…

Με φρέσκο χιόνι αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε η 3η - ουσιαστικά - νύχτα του «Διομήδη» στη Φθιώτιδα.

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων και τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/1) σημειώθηκαν νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά, ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές στρώνοντάς το στις στέγες.

Αρκετό ήταν το χιόνι στα ορεινά χωριά του Δήμου Μακρακώμης και Λαμιέων, ωστόσο τα μηχανήματα των Δήμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια, έφτασαν σε όλα τα χωριά και η προσπάθεια θα συνεχιστεί με το φως της ημέρας, με αρκετό αλάτι καθώς το σημαντικότερο πλέον πρόβλημα που μένει είναι ο παγετός.

Το πρωί χιόνισε και στα ημιορεινά του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, ενώ στα ορεινά χωριά τους είδαν χιόνι και οι άλλοι Δήμοι της Φθιώτιδας.

Το σημαντικό είναι ότι το κεντρικό οδικό δίκτυο, μαζί και ο ΠΑΘΕ, έμεινε ανοικτό και χωρίς αλυσίδες σε όλη τη διάρκεια των φαινομένων.

Από τη ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο στις 08:30’ το πρωί αναφέρεται μόνο η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο δρόμο από Αμφίκλεια για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και Φτερόλακκα.

Ο Σπερχειός

Στο κομμάτι του Σπερχειού, όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς το ποτάμι είναι στα όριά του, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, καθώς οι πηγές που τον τροφοδοτούν δέχτηκαν χιόνι και η εκτόνωση των νερών γίνεται κανονικά.

Διακοπή κυκλοφορίας δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στο κομμάτι του «Κενταύρου» στη Λαμία όπου άνοιξε η γνωστή ιρλανδική διάβαση για τα οχήματα.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί τέλος είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται από το βράδυ, μια κατάσταση που θα επιδεινωθεί από το βράδυ της Πέμπτης που θα ανοίξει ο καιρός και θα συνεχιστεί σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και την Παρασκευή.