Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 08:02 Λαμία: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό

Διακομιδή ασθενούς στη ΜΕΘ Covid Τρικάλων…

Συνεχίζονται οι δυσάρεστες ειδήσεις από το μέτωπο του κορωνοϊού, με έναν ακόμη θάνατο να καταγράφεται τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα από τη Λαμία που κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης (12/1) στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Λαμίας μετά από επιπλοκές που της δημιούργησε η νόσος.

Στην Κλινική οι ασθενείς έφτασαν τους 55, καθώς  είχαμε εννέα (9) νέες εισαγωγές από όλη σχεδόν τη Φθιώτιδα. Αντίστοιχα τα εξιτήρια ήταν μόνο δύο (2), ενώ ένας ακόμη ασθενής 77 ετών διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων, αφού η Εντατική για ασθενείς Covid στο Νοσοκομείο Λαμίας, παραμένει «στο κόκκινο» με γεμάτες και τις 12 κλίνες.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 9 άνδρες και 3 γυναίκες με τις ηλικίες τους από 45 έως 76 ετών και διάμεση ηλικία τα 57,5 έτη!

Όπως διαπιστώνεται, η πίεση που ασκείται στο Νοσοκομείο Λαμίας, εξακολουθεί να είναι σημαντική, με αρκετά σοβαρά περιστατικά κυρίως μεγάλης ηλικίας, να φτάνουν στα Επείγοντα και να χρειάζονται τελικά εισαγωγή.

Να σημειώσουμε τέλος ότι το απόγευμα της Τετάρτης είχαμε και το πρώτο περιστατικό που διακομίστηκε ως post-covid (για αποκατάσταση) στην Κλινική Λαμίας. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη Κλινική μπορεί να εξυπηρετήσει έως 30 ασθενείς covid κι άλλους 20 για  αποκατάσταση.