Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σκυλίτσα από τα παγωμένα νερά του Σπερχειού, ευτυχισμένη πλέον στην αγκαλιά ανθρώπων!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 10:59 Η σκυλίτσα από τα παγωμένα νερά του Σπερχειού, ευτυχισμένη πλέον στην αγκαλιά ανθρώπων!

''Όσα τα μέλια τ' ουρανού
τόσα φιλιά σου στέλνω
να σε μελώνω να ξεχνάς
τις πίκρες να σου παίρνω..".

Την πέταξαν στις 16 Δεκεμβρίου στον Σπερχειό να πνιγεί, με ένα σάκο δεμένο στο λαιμό της, όπου είχαν κλείσει μέσα μωρά κουτάβια. Την είδε εργαζόμενος από την επιχείρηση του Αντιπεριφερειάρχη κυρίου Κων/νου Καραγιάννη και έτρεξαν μαζί για να τη βγάλουν από τα παγωμένα νερά.

Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το ταλαιπωρημένο πλάσμα διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο της Μακρακώμης, όπου νοσηλεύθηκε και φιλοξενήθηκε μέχρι σήμερα!

Η κατάστασή της όταν την παρέλαβε ήταν δύσκολη, όπως μας είπε ο κτηνίατρος που τη φρόντισε όλον αυτόν τον καιρό και επίσης μας πληροφόρησε ότι τα κουτάβια δεν ήταν δικά της, καθώς η σκυλίτσα δεν είχε γεννήσει...

Η σκυλίτσα στειρώθηκε, εμβολιάστηκε και έγιναν όλες οι νόμιμες ενέργειες από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Πάνο Κοντογεώργο, αφού δεν έφερε σήμανση. Σήμερα, το πολύπαθο ζαχαρωτό μας... το πήρα στην  αγκαλιά μου και πλέον δεν θα κοιμάται στο κτηνιατρείο, αλλά σε σπίτι όπου φιλοξενείται.

Είχε ένα τρέμουλο η ψυχή της όταν την πήραμε στο αυτοκίνητο, αλλά κοίταξα τα γλυκά της μάτια και της υποσχέθηκα ότι μόνο καλά θα έχει η ζωή της πλέον!

Όταν την κράτησα στην αγκαλιά μου δεν πίστευα ότι υπάρχει άνθρωπος που προσπάθησε να σκοτώσει αυτό το πλάσμα και που δολοφόνησε τα νεογέννητα κουτάβια με τόση σκληρότητα.

Η μικρή μας, άλλωστε, είναι περίπου 1,5 χρονών και πρόλαβε να ζήσει το πιο σκληρό πρόσωπο της κακίας των ανθρώπων.

Αξίζει ένα ευχαριστώ από όλους μας, στον κο Καραγιάννη, τον κο Κοντογεώργο, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στους ανθρώπους που βοήθησαν για τη διάσωσή της και στον εξαιρετικό κτηνίατρο που τη φρόντισε!

Χρυσάνθη  Καραγιάννη  
Εκπρόσωπος για το νόμο Φθιώτιδας, της Πανελλήνιας  Ομάδας κατά της Κακοποίησης  των Ζώων.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης: