Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιβηρία με -16 στη Στερεά! Στους -5 ο υδράργυρος στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 08:32 Σιβηρία με -16 στη Στερεά! Στους -5 ο υδράργυρος στη Φθιώτιδα

Με 0ο ξύπνησε η Λαμία. Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές…

Πολικές ήταν οι θερμοκρασίες που κατεγράφησαν από το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (14/1) στη χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ο ισχυρότατος παγετός εκδηλώθηκε σε πολλές περιοχές της Βόρειας ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στις 03:50’ τα ξημερώματα στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, όπου το θερμόμετρο έδειξε -15,7ο C!

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο ανέφελος ουρανός και η χιονοκάλυψη που υπάρχει σε αρκετές περιοχές μετά την κακοκαιρία «Διομήδης».

Το meteo δημοσίευσε και τον παρακάτω χάρτη με τη γεωγραφική κατανομή των ελαχίστων θερμοκρασιών με την επισήμανση των χαμηλότερων εξ αυτών:

(κάντε δεξί κλικ και κατεβάστε τον να τον δείτε σε μεγάλο μέγεθος)

Στερεά Ελλάδα και Φθιώτιδα

Η ορεινή Στερεά Ελλάδα είχε πολλές ακόμη αρνητικές θερμοκρασίες όπως το -11 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και το -8 στην πόλη του Καρπενησίου ή το -7 στο Λιβάδι Παρνασσού.

Πολύ χαμηλές και οι θερμοκρασίες στη Φθιώτιδα με το θερμόμετρο να δείχνει στις 7:00’ το πρωί στην Αμφίκλεια -5,4ο C!

Αρνητικές θερμοκρασίες κατεγράφησαν επίσης:

Μακρακώμη -4

Στυλίδα -4

Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας -4

Δομοκός -3

Λευκοχώρι Ελάτειας -3

Τραγάνα -1

Θερμοπύλες -1

Τέλος στην πόλη της Λαμίας ο υδράργυρος έπεσε στη 01:40’ μετά τα μεσάνυχτα στους 0ο C η αίσθηση του κρύου όμως ήταν πολύ χαμηλότερα 4 με 5 βαθμούς, σύμφωνα και με τις επίσημες καταγραφές των σταθμών!