Λαμία: Μακρυχέρηδες Ρομά έκλεψαν τσάντα από αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 08:18 Λαμία: Μακρυχέρηδες Ρομά έκλεψαν τσάντα από αυτοκίνητο

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ανήλικος ο ένας δράστης…

Βρήκαν ανασφάλιστο αυτοκίνητο και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, μια παρέα με τρεις νεαρούς Ρομά, εκ των οποίων ο ένας 17χρονος, οι οποίοι παραφυλούσαν στα αυτοκίνητα των λουόμενων στις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών.

Το περιστατικό συνέβη  το μεσημέρι της Πέμπτης (13/1) με τους δράστες να αφαιρούν από μέσα μια γυναικεία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο, καθώς και διάφορα κοσμήματα και έγγραφα της ιδιοκτήτριας. Ακολούθως διέφυγαν, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, διενήργησαν άμεσα αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του οχήματος και τη σύλληψη των τριών επιβαινόντων ηλικίας 17 έως 24 ετών.

Οι δράστες ομολόγησαν ότι πέταξαν μέρος των αντικειμένων πέριξ του σημείου τέλεσης της κλοπής, τα οποία και βρήκαν μετά από έρευνες οι αστυνομικοί, ενώ κατασχέθηκε και μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, που δεν είχαν προλάβει να εξαφανίσουν και όλα αυτά οποία επεστρέφησαν στην νόμιμο κάτοχό τους.

Επίσης κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση