Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ανήλικοι Ρομά «βούτηξαν» πορτοφόλι από τσάντα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 08:23 Λαμία: Ανήλικοι Ρομά «βούτηξαν» πορτοφόλι από τσάντα

Χάρη στην παρατηρητικότητα αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, συνελήφθησαν από την Άμεση Δράση…

Έχει παραγίνει το κακό με τους ανήλικους Ρομά στην πόλη της Λαμίας, καθώς τα προβλήματα με τις κλεψιές και την εν γένει παραβατική συμπεριφορά τους είναι σε καθημερινή βάση, απασχολώντας μόνιμα και τις αστυνομικές αρχές.

Τελευταίο κατόρθωμα μιας παρέας ανήλικων 10, 11 και 16 ετών, ήταν η κλοπή πορτοφολιού από τσάντα γυναίκας που περίμενε το λεωφορείο στην οδό Καλυβίων και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο μεγαλύτερος από αυτούς. Για κακή τους τύχη όμως την κλοπή αντιλήφθηκε διερχόμενος αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας που ειδοποίησε το «100» και άμεσα ξεκίνησαν οι αναζητήσεις από σταθμό της Άμεσης Δράσης.

Πράγματι λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν το όχημα, ενώ συνέλαβαν τους ανήλικους δράστες.

Το κλεμμένο πορτοφόλι, που περιείχε τραπεζικές κάρτες και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα της παθούσας, βρέθηκε κάτω από την θέση του συνοδηγού του οχήματος, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην νόμιμη κάτοχό του.

Ο ανήλικος οδηγός του οχήματος, φυσικά στερείται και σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Αναζητείται μάλιστα και η ιδιοκτήτριά του, επίσης Ρομά, για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.