Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αρνητικές θερμοκρασίες "ξύπνησε" και πάλι η Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 21:47 Με αρνητικές θερμοκρασίες "ξύπνησε" και πάλι η Φθιώτιδα

Υποχωρεί ο παγετός για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο…

Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ήταν το πρωινό ξύπνημα σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσα σε αυτές και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Φθιώτιδας.

Στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, ο υδράργυρος από -16ο αυτή τη φορά έδειξε -6ο και επέστρεψε σε θετικούς βαθμούς μετά τις 11:00’ το πρωί!

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ο καιρός είναι ηλιόλουστος ο υδράργυρος όμως δεν έχει ξεπεράσει το «μηδέν»!

Στη Φθιώτιδα τη χαμηλότερη θερμοκρασία είχε το Λευκοχώρι Ελάτειας, όπου το θερμόμετρο στις 07:50’ το πρωί έδειξε -3,6ο C!

Αρνητικές θερμοκρασίες όμως το πρωί είχαμε και σε άλλες περιοχές και συγκεκριμένα:

Αμφίκλεια -2

Βαθιά Λογγά Φθιώτιδας -2

Θερμοπύλες -1

Στυλίδα 0

Τραγάνα 0

Η πρωτεύουσα της Φθιώτιδας η Λαμία «ξύπνησε» με 3ο ωστόσο σύμφωνα με την πρόβλεψη ο ήλιος θα κάνει το θαύμα του επιστρέφοντας μέχρι την Κυριακή σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Χιονισμένη Παύλιανη και καταφύγιο "Οίτη" - Εντυπωσιακό BINTEO

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν, προβλέπεται για σήμερα Σάββατο (15/1).

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Την Κυριακή, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις και πιθανόν λίγες ασθενείς βροχές προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και το νότιο Ιόνιο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, ενώ από το βράδυ πιθανό να σχηματιστούν και ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς και μόνο στα δυτικά έως τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.