Λαμία - Κορωνοϊός: Μαύρο Σαββατοκύριακο με οκτώ θανάτους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 10:43 Λαμία - Κορωνοϊός: Μαύρο Σαββατοκύριακο με οκτώ θανάτους

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο. Στα όριά τους γιατροί και νοσηλευτές…

Δε λέει να σταματήσει το κακό με τους θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού στη Λαμία και τη Φθιώτιδα.

Σε πείσμα όσων επιμένουν σε μια υποτιθέμενη κανονικότητα, τα κρούσματα αυξάνονται και μαζί αυξάνονται οι εισαγωγές, ενώ μετά από μια πολύ μικρή ύφεση την πρώτη εβδομάδα του χρόνου, σε θανάτους, δυστυχώς αυξήθηκαν κι αυτοί!

Το Σαββατοκύριακο και τις πρώτες ώρες της νέας εβδομάδας  «έφυγαν» από τη ζωή οκτώ (8) άτομα που νοσηλευόντουσαν στη ΜΕΘ και την Κλινική Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας.

Συγκεκριμένα το Σάββατο (15/1) κατέληξαν στην Κλινική τρία (3) άτομα ένας άνδρας 96 ετών και δύο γυναίκες 77 και 97 ετών από τους Δήμους Λαμιέων και Λοκρών.

Επίσης στη ΜΕΘ κατέληξε 69χρονος από τη Λαμία που είχε διασωληνωθεί στις 19 Δεκεμβρίου, ενώ το απόγευμα της Κυριακής (16/1) έφυγε από τη ζωή ένας ακόμη 61χρονος Λαμιώτης που είχε φτάσει στα Επείγοντα στις 22/12 σε πολύ άσχημη κατάσταση και είχε διασωληνωθεί την ίδια μέρα.

Ξημερώνοντας Δευτέρα, κατέληξε στη ΜΕΘ ο 76χρονος από τη Βόρεια Εύβοια, ξάδερφος του δημοσιογράφου που νοσηλεύεται επίσης στην Εντατική. Ο 76χρονος ήταν εμβολιασμένος είχε όμως υποστεί έμφραγμα και εισήχθη εσπευσμένα στην ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Τέλος την Κυριακή είχαμε έναν ακόμη θάνατο στο Πέτρινο και συγκεκριμένα 85χρονης από Κοινότητα του Δήμου Λαμιέων και αργά τη νύχτα ξημερώνοντας Δευτέρα, κατέληξε κι ένας 83χρονος από περιοχή του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Αύξηση εισαγωγών

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας εξακολουθεί και είναι στα όρια, με 24 εισαγωγές ασθενών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αυτή τη στιγμή στο Πέτρινο νοσηλεύονται 58 ασθενείς και οκτώ (8) στη ΜΕΘ με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να είναι ίσως και πάνω από τα όριά του.

Ενδεικτικά στη ΜΕΘ υπήρχε πληρότητα 100% από τις 11 Νοεμβρίου όχι μόνο στη Μονάδα Κορωνοϊού αλλά και στη Γενική ΜΕΘ, ενώ την ίδια ώρα τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, μην αφήνοντας αλώβητη ούτε την υγειονομική κοινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία και των υπόλοιπων Κλινικών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση