Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Επιτέλους αλλαγή στην προτεραιότητα στους κυκλικούς κόμβους Κύπρου & Ταϋγέτου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 09:12 Λαμία: Επιτέλους αλλαγή στην προτεραιότητα στους κυκλικούς κόμβους Κύπρου & Ταϋγέτου

Από το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου…

Μετά από αρκετά τροχαία ατυχήματα, αλλάζει επιτέλους η προτεραιότητα στον κυκλικό κόμβο που ενώνει Κύπρου - Βασιλικών και Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και στον κυκλικό κόμβο Ταϋγέτου & Φιλίας (περιοχή Άγιος Τρύφωνας), σύμφωνα και με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων (αριθ 184/2020).

Ειδικά ο κυκλικός κόμβος στην οδό Κύπρου και Βασιλικών ήταν η… επιτομή του παραλογισμού! Στις 5 εισόδους του, είχαν προτεραιότητα οι 2 εισερχόμενοι και συγκεκριμένα από την ανατολική είσοδο της Βασιλικών και από τη δυτική της Κύπρου. Στη βόρεια είσοδο της Κύπρου, στην είσοδο της Ιουστινιανού και στην είσοδο της Μεγάλου Αλεξάνδρου είχαν προτεραιότητα οι οδηγοί που βρισκόντουσαν ήδη εντός του κυκλικού κόμβου, όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη.

Αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός που ερχόταν για παράδειγμα από τη Βασιλικών και ήθελε να πάει ξανά Βασιλικών (υπάρχει νησίδα και ευτυχώς δεν μπορείς να κάνεις αναστροφή), να εισέρχεται με προτεραιότητα (!) στον κόμβο, να διατηρεί την προτεραιότητά του επί των ερχόμενων από Κύπρου και Ιουστινιανού, να πρέπει να παραχωρήσει προτεραιότητα στην άλλη πλευρά της Κύπρου και στη συνέχεια να μην αφήσει τους οδηγούς από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου και να ξαναμπεί στη Βασιλικών.

Η παραπάνω «ευρεσιτεχνία», έστω και με πολυετή καθυστέρηση καταργείται και πλέον:

Προτεραιότητα θα έχουν όλοι όσοι κινούνται εντός του κυκλικού κόμβου, όσοι δε εισέρχονται σε αυτούς πρέπει υποχρεωτικά να σταματούν (STOP).

H νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση, θα τεθεί σε εφαρμογή και για τους δύο κόμβους από την Τετάρτη 19-1-2022 και ώρα 09:00 πμ.

Από το Δήμο Λαμιέων έχει ζητηθεί από την Τροχαία Λαμίας κατά το πρώτο χρονικό διάστημα λειτουργίας της νέας κυκλοφοριακής σήμανσης, να συνδράμει στη ρύθμιση της κυκλοφορίας για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, όπως και από τους δημότες ζητείται μεγαλύτερη προσοχή στην τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας.