Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρακιώτης: «Θα πορευθούμε στην πανδημία δέρνοντας γιατρούς και νοσηλευτές;»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 18:54 Σαρακιώτης: «Θα πορευθούμε στην πανδημία δέρνοντας γιατρούς και νοσηλευτές;»

Νέα καρφιά του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας..

Στην τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, απαντώντας αρχικά σε ερώτηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από πλευράς της Κυβέρνησης.

«Κανένα μέτρο υποχρεωτικότητας, από αυτά που έχει φέρει η Κυβέρνηση, δεν έχει πετύχει και το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του το Νοέμβριο, όταν δήλωνε πως “με την υποχρεωτικότητα βρίσκαμε σε τοίχο και απέτυχε το μέτρο”. Πόσω μάλλον όταν η υποχρεωτικότητα συνοδεύεται με το πρόστιμο των 100 ευρώ», επισήμανε ο κ. Σαρακιώτης και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει και φέρνει την υποχρεωτικότητα για να τιμωρήσει τους πολίτες. Δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, η Κυβέρνηση στέλνει αντιφατικά μηνύματα. Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι “υπάρχει το εγχειρίδιο για το πώς θα πείσουμε τους συμπολίτες μας εδώ και μήνες, αλλά δεν έχει μεταφραστεί καν στα ελληνικά”! Δεν έγινε μια οργανωμένη προσπάθεια, στην οποία πρώτο λόγο θα είχε η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της πειθούς και του εμβολιασμού. Δυστυχώς, είναι ξεκάθαρα λάθος τα δημόσια νοσοκομεία να σηκώνουν αυτό το βάρος και βιώνουμε το συγκεκριμένο λάθος με το “Παίδων Πεντέλης”, όπου είδαμε κλούβες των ΜΑΤ να είναι παρατεταγμένες και να μην επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εισέλθουν στο νοσοκομείο. Με αυτό τον τρόπο θα πορευτούμε στη διαχείριση των επόμενων μηνών της πανδημίας; Δέρνοντας γιατρούς και νοσηλευτές και κλείνοντας δομές

Συνεχίζοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υποστήριξε ότι οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από τους Βουλευτές. «Ας εμβολιαστούν πρώτα οι 300 της Βουλής και μετά ας συζητήσουμε για υποχρεωτικότητα στους πολίτες», είπε ο κ. Σαρακιώτης που πολύ σωστά επισήμανε ότι το πρωτόκολλο για την περίπτωση κρούσματος στη Βουλή δεν έχει την παραμικρή σχέση με ό,τι ισχύει στα σχολεία.

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε, σχετικά με την αδυναμία της Κυβέρνησης να κινητοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στην επιχείρηση πειθούς και εμβολιασμού των πολιτών, ότι: «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και άλλες ανθρωποκεντρικές ειδικότητες ουδέποτε ενεπλάκησαν από την Κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας. Ενεπλάκη ποτέ το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, το οποίο προσφέρει πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές; Η Ν.Δ. “καίγεται” μόνο τι θα πράξει στο εσωτερικό του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Άραγε γνωρίζουν ότι κυβερνούν αυτή τη χώρα; Θρηνούμε 95 νεκρούς τη χθεσινή ημέρα και χιλιάδες απώλειες συνολικά; Η Ν.Δ. βρίσκεται σε αδιέξοδο, βουλιάζει η ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά ρίχνει συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε ότι: «Θα ενεργοποιηθεί ο νόμος για τα fake news για την περίπτωση του Πρωθυπουργού, ο οποίος ανέφερε ότι “πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει συνταγογράφηση PCR” ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών συνταγογραφούνται κανονικά; Θα ενεργοποιηθεί κατά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιτέθηκε ξανά στον κ. Τσιόδρα και στον κ. Λύτρα για τη μελέτη τους; Η Ν.Δ. έχει πετάξει “λευκή πετσέτα”. Όποτε δέχονται ερώτηση για τη διαχείριση της πανδημίας, μονίμως τους φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Όλοι οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είμαστε εμβολιασμένοι. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. μπορούν να πουν το ίδιο; Δεν υπάρχει Μητροπολίτης, που να έχει στείλει επιστολή για κάποιον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για επαφές με αντιεμβολιαστές, όπως έγινε στη Ζάκυνθο με το Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ακτύπη. Τι μέτρα θα λάβει ο κ. Μητσοτάκης για το Βουλευτή του, που συμπορεύεται με αντιεμβολιαστές

Δείτε και το βίντεο από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη: