Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συζήτηση για την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη με εφαρμογές πληροφορικής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 09:27 Συζήτηση για την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη με εφαρμογές πληροφορικής

Ερευνητικό έργο από το ΕΜΠ σε συνεργασία με το ΤΕΕ για την ανάπτυξη λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών…

Σύσκεψη-συζήτηση εργασίας με θέμα, «Αειφόρος Ανάπτυξη της Εύβοιας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ. - 14.00 μ.μ. στη Χαλκίδα (Αμφιθέατρο στο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας) - Λεωφ. Χαϊνά 93.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη - που θα μεταδοθεί ζωντανά - γίνεται στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου (ΑΕΙ) «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ», της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Καινοτομίας (Α.Π.ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ 2976/17.06.2021) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-2020, στον Τομέα προτεραιότητας Πολιτισμός – Τουρισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες με συντονιστή το ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Επιστημονικά Υπεύθυνη είναι η Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ ΤΕΕ Αντωνία Μοροπούλου.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Εύβοιας, Κωνσταντίνος Λάππας.

Την εισήγηση θα παρουσιάσει εκ μέρους του Ε.Μ.Π. η Επιστημονικά Υπεύθυνη του έργου, κα Αντωνία Μοροπούλου.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γεώργιος Κελαϊδίτης, η  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Μαρία Αναγνώστου, η Αναπλ. Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Περσεφόνη Ιωαννίδου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Ελένη Βάκα,  ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γεώργιος Ψαθάς,  ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης και ο Δήμαρχος Ιστιαίας, Ιωάννης Κοντζιάς.

Θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων της Εύβοιας.