Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες τράπεζες κλείνουν στη Λαμία;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 08:07 Ποιες τράπεζες κλείνουν στη Λαμία;

Ξεκίνησαν τα «λουκέτα» των τραπεζών στη Φθιωτική πρωτεύουσα και σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται κι άλλα.

Η μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή και η πανδημία είναι οι δυο βασικοί λόγοι που έχουν μειωθεί δραματικά οι συναλλαγές στα τραπεζικά κατάστημα. Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πελατών, κυρίως ηλικιωμένων, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και έχουν ανάγκη την εξυπηρέτηση στα καταστήματα.

Κλείνουν δυο τράπεζες στη Λαμία

Στη Λαμία έκλεισε ήδη το κατάστημα της Alpha Bank, στην είσοδο της πόλης (οδός Θερμοπυλών), όπου υπάρχει μόνο το ΑΤΜ, το οποίο θα λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ενοικιαστεί το κτίριο.

Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport είναι ειλημμένη απόφαση, από την Διοίκηση της Eurobank, το αμέσως επόμενο διάστημα να κατεβάσει ρολά και το κεντρικό κατάστημα της Eurobank στην πλατεία Πάρκου, το οποίο όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι λειτουργεί από τότε που ήταν η Τράπεζα Κρήτης.

Η τράπεζα Πειραιώς δεν έχει ανακοινώσει κάτι μεχρι στιγμής, ωστόσο ο αριθμός των 9 καταστημάτων στη Φθιώτιδα θεωρείται υπερβολικός και είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα του λουκέτου για κάποια από αυτά. Η Πειραιώς έχει δυο καταστήματα στη Λαμία και από ένα σε: Στυλίδα, Δομοκό, Μακρακώμη, Καμένα Βούρλα, Αταλάντη, Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα.

Περίπου τον ίδιο αριθμό καταστημάτων σε Λαμία και κωμοπόλεις του νομού Φθιώτιδας έχει και η Εθνική Τράπεζα, η οποία ακόμη δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά με τα καταστήματα της Φθιώτιδας. 

Διαβάστε την ανακοίνωση - διαμαρτυρία από το Σύλλογο Εργαζομένων της Eurobank

«Η τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε το κλείσιμο 25 καταστημάτων, συγκεκριμένα: 6 καταστήματα στην Αττική, 3 στο νομό Θεσσαλονίκης και 16 στην Περιφέρεια. Στο νομό Φθιώτιδας κλείνει το κατάστημα στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.

Μετά από μία δεκαετία κρίσης και εν μέσω πανδημίας η Eurobank συνεχίζει στην λογική της συρρίκνωσης, της περικοπής του κόστους και της επίτευξης κερδών.

Η πρακτική της μαζικής συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων αφαιρεί το δικαίωμα στην εργασία, αποδυναμώνει την δυνατότητα εξυπηρέτησης της πελατείας και κλονίζει την προβολή της τράπεζας. Η διοίκηση της Τράπεζας πρέπει να αντιληφθεί τις σημαντικές επιπτώσεις στις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών καθώς και στην ποιότητα εξυπηρέτησης της πελατείας.

  • Το 30% της πελατείας αδυνατεί να χρησιμοποιήσει τα εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης.
  • Στην Ελλάδα ένα κατάστημα αντιστοιχεί σε 6.298 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι ένα κατάστημα ανά 2.890 κατοίκους.
  • Στην Ελλάδα ένας τραπεζοϋπάλληλους αντιστοιχεί σε 324 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 188 κάτοικοι. Στον εν λόγω δείκτη η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση.
  • Το δίκτυο της τράπεζας Eurobank έχει ήδη συρρικνωθεί κατά την τελευταία δεκαετία σχεδόν κατά 50%.
  • Το κλείσιμο καταστημάτων δημιουργεί συνθήκες πίεσης, αβεβαιότητας και ανασφάλειας στους υπαλλήλους της Τράπεζας.

Οι τράπεζες τα περασμένα χρόνια ανακεφαλαιοποιήθηκαν τρεις φορές από κρατικά κονδύλια. Οφείλουν λοιπόν, να υλοποιήσουν σχέδια ανάπτυξης, να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν την εθνική μας οικονομία και ιδιαίτερα δε την περιφέρεια.

Οφείλουν να μην επιμένουν σε αδιέξοδες λογικές μείωσης κόστους αλλά να λάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και στην οικονομία.

Λογικές αντιπαράθεσης με τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους δεν ωφελούν».

Σύλλογος Εργαζομένων Eurobank Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου