Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Κι άλλο Λύκειο κλειστό με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για το 50%+1

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 20:11 Λαμία: Κι άλλο Λύκειο κλειστό με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για το 50%+1

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις…

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων στη Λαμία με τους μαθητές να έχουν ως πρωταρχικό αίτημα την αλλαγή του πρωτοκόλλου του 50%+1 για να κλείνουν τα σχολεία μετά από κρούσματα κορωνοϊού.

Διαδοχικά τα σχολεία το ένα μετά το άλλο προχωρούν σε καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι για αυτό το μέτρο, που προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη όταν προσπαθούν να το δικαιολογήσουν με ιατρικούς όρους και ενώ η μετάδοση από τον περασμένο Σεπτέμβρη επιβεβαιώνεται με τριψήφιους αριθμούς!

Γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή μετά το 3ο Λύκειο στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και το 5ο Λύκειο, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τα πολλά κρούσματα που δεν φτάνουν όμως τα μισά του συνόλου των τάξεων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ώρες, ενώ όσοι μένουν πίσω να φοβούνται τη μετάδοση.

Στα αιτήματά τους βέβαια μπαίνουν κι άλλα ζητήματα και ειδικά οι μαθητές του 5ου Λυκείου, ζητούν λύση στην υπόθεση φύλαξη, καθώς το σχολείο τους έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο παραβατικών ατόμων που εκτός από διαρρήξεις προβαίνουν και σε καταστροφές.

Να σημειώσουμε ότι στο 3ο Λύκειο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (18/1) η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμητρα Τσιάκα, όπου άκουσε τα αιτήματα, ωστόσο η περίπτωση του 50%+1, είναι κεντρική οδηγία του Υπουργείου. Ζήτησε από τα παιδιά να προσέχουν και να δείξουν υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, ώστε να προστατεύονται και να προστατεύουν.

Θυμίζουμε τέλος ότι κλειστή μέχρι 24/1 είναι η Β’ Τάξη του Γυμνασίου Πελασγίας λόγω κρουσμάτων.