Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αρνητικές θερμοκρασίες «ξύπνησε» η Φθιώτιδα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 09:50 Με αρνητικές θερμοκρασίες «ξύπνησε» η Φθιώτιδα!

Στους -12ο «κατρακύλησε» ο υδράργυρος στην ορεινή Φωκίδα και στους -10ο στον Παρνασσό…

«Παγωμένες» καλημέρες στη Φθιώτιδα και σε όλη τη Στερεά Ελλάδα με το θερμόμετρο το πρωί της Τετάρτης (19/1) να αγγίζει τους -12ο C στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, ενώ -10ο έδειξε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και -8ο στο Καρπενήσι.

Και όλα αυτά πριν ακόμη επηρεάσει τη χώρα μας το βαρομετρικό χαμηλό, από τη Βόρεια Ευρώπη που θα φέρει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πολύ κρύο και χιόνι ακόμη και στη θάλασσα.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία στη Φθιώτιδα, σημειώθηκε στα Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας σε υψόμετρο 303 μέτρων όπου το θερμόμετρο έδειξε -4,8ο στις 06:00’ το πρωί!

Αρνητικές θερμοκρασίες είχαμε επίσης σύμφωνα με το δίκτυο του meteo.gr και στις παρακάτω περιοχές:

Λευκοχώρι Ελάτειας -3

Μακρακώμη -3

Αμφίκλεια -3

Θερμοπύλες -2

Δομοκός -1

Παλαιοχώρι Αμφίκλειας -0,2

Στη Λαμία ο επίσημος σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που φιλοξενείται στο 3ο Γενικό Λύκειο στις 07:20’ το πρωί έδειχνε 2,7ο C ωστόσο στα βόρεια τμήματα της πόλης η θερμοκρασία το πρωί ήταν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενική πρόγνωση

Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου αναφέρει, γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου μάλιστα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 07 με 08 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 10 με 11 βαθμούς και μόνο κατά τόπους στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.