Εκτύπωση αυτής της σελίδας

22χρονη κατήγγειλε δύο νεαρούς για βιασμό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 12:07 22χρονη κατήγγειλε δύο νεαρούς για βιασμό

Σε απολογία κλήθηκαν χθες από τον ανακριτή Βόλου δύο νεαροί από τη Λάρισα ηλικίας 23 και 24 ετών αντίστοιχα, που φέρονται μετά από νυχτερινή διασκέδαση να οδήγησαν με το ΙΧ τους 22χρονη από τον Βόλο σε ερημική τοποθεσία στην πόλη και να τη βίασαν από κοινού. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε μετά από ανάρτηση της κοπέλας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo, τον περασμένο Ιούνιο.

Η νεαρή εξομολογούνταν με την ανάρτηση ότι έχε πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η ανάρτηση είχε αποτέλεσμα να επέμβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, να διενεργήσει έρευνες και να σχηματίσει δικογραφία.

Μετά την προκαταρκτική εξέταση που ακολούθησε με τη λήξη καταθέσεων και την ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη κατά των δύο νεαρών. Οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στον ανακριτή Βόλου προχθές χωρίς δικηγόρο και απολογούνταν έως αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Φέρονται να ισχυρίζονται ότι οι πράξεις τελέστηκαν έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση της κοπέλας. Λένε πως βρίσκονταν σε ερημική τοποθεσία και διασκέδαζαν, όταν σημειώθηκαν οι πράξεις. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που έκανε το πρώτο βήμα, ισχυριζόμενοι ότι έβγαλε τη μπλούζα της.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε με κανένα τρόπο άσκηση βίας από μέρους τους.

Οι κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη υποστηρίζει ότι οι κατηγορούμενοι την ξεμονάχιασαν σε ερημική τοποθεσία χωρίς τη συναίνεσή της. Όταν σιγουρεύτηκαν ότι ήταν μόνοι και δεν υπήρχε κίνδυνος να εκτεθούν, έβαλαν σε εφαρμογή το αρρωστημένο σχέδιό τους. Παρά τις αντιδράσεις της την εξανάγκασαν και οι δύο σε συνουσία, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, εκμεταλλευόμενοι τη μειονεκτική θέση που βρισκόταν να μην μπορεί να καλέσει σε βοήθεια.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή της υπόθεσης σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ή όχι θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.