Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στυλίδα: Παραλίγο να πνιγεί ερασιτέχνης ψαράς στο λιμάνι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 07:44 Στυλίδα: Παραλίγο να πνιγεί ερασιτέχνης ψαράς στο λιμάνι

Επενέβησαν οι λιμενικοί και τον έσωσαν…

Ατύχημα στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Στυλίδας σημειώθηκε πρωινές ώρες της Πέμπτης (20/1) με έναν ηλικιωμένο ερασιτέχνη ψαρά να γλιστρά από τη βάρκα του και να βρίσκεται στο νερό.

Όσο κι αν προσπάθησε να ξανανεβεί σε αυτή ή να προσεγγίσει το «μέτωπο» του λιμανιού, δεν τα κατάφερε καθώς τα νερά ήταν χαμηλά κι άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport κάποια στιγμή διερχόμενος άκουσε τις φωνές του και ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Στυλίδας που βρίσκεται πλησίον, στελέχη του οποίου έφτασαν αμέσως κοντά του.

Ακολούθησε πολύωρη και αγωνιώδη προσπάθεια των Λιμενικών για να τον τραβήξουν εγκαίρως επάνω, καθώς τα νερά ήταν παγωμένα και επρόκειτο για άνθρωπο ηλικιωμένο με αρκετές περιπέτειες το τελευταίο διάστημα με την υγεία του.

Ευτυχώς οι προσπάθειες των ανθρώπων του Λιμεναρχείου Στυλίδας απέδωσαν καρπούς και τον παρέδωσαν με ασφάλεια σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες του παρείχαν πρώτες βοήθειες και ο άνθρωπος επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Διαβάστε και το ενημερωτικό δελτίο από το Λιμεναρχείο Στυλίδας:

«Σήμερα και περί ώρα 9.20 ενημερώθηκε Υπηρεσία μας από κάτοικο Στυλίδας ότι εντός θαλάσσιου ύδατος υπάρχει άνθρωπος ο οποίος  χρήζει βοήθειας. 

 Άμεση αναχώρηση στελεχών Λιμεναρχείου Στυλίδας προκειμένου παράσχουν βοήθεια θέτοντας σε ισχύ το σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών για «διάσωση ανθρώπου στην θάλασσα» με παράλληλη ενημέρωση του ΕΚΑΒ όπου και διαπίστωσαν ότι εντός θαλάσσιου ύδατος επί του Λιμένα Στυλίδας βρισκόταν άνδρας, ενήλικος, ημεδαπός όπου έχρηζε βοηθείας.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και λόγω της ηλικίας καθώς και του βάρους του εν λόγω άνδρα ανασύρθηκε εκτός του ύδατος στην προβλήτα έχοντας τις αισθήσεις του και καλά στην υγεία του. Κατά δήλωση του ο εν λόγω «πήγε να εισέρθει στην βάρκα του, γλίστρησε  λόγω του παγετού και έπεσε στην θάλασσα».

Από ΕΚΑΒ δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μας ανάφεραν ότι θα τον μεταφέρουν στην οικία του δεδομένου του ότι δεν χρήζει περεταίρω ιατρικής βοήθειας.  Από Υπηρεσία μας ενημερώθηκαν οι Εμπλεκόμενες Υπηρεσίας καθώς και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας.»