Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εορτασμός του Οσίου Ευθυμίου του Μέγα από το Δήμο Αφίκλειας - Ελάτειας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 13:50 Εορτασμός του Οσίου Ευθυμίου του Μέγα από το Δήμο Αφίκλειας - Ελάτειας

Τη μνήμη του Οσίου Ευθυμίου του Μέγα τιμά σήμερα η Εκκλησία μας και μαζί της πανηγυρίζει και η όμορφη Κοινότητα Αγίας Παρασκευής, αφού είναι ο Πολιούχος της.

Σε μία κρύα από άποψη καιρού αλλά ζεστή από πλευράς ανθρώπων και διάθεσης βραδιά, τελέστηκε εχθές με λαμπρότητα και τηρουμένων όλων των μέτρων ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, των Σεβαστών Πατέρων, αιρετών του Δήμου μας και πολλών πιστών. Στο κλείσιμο της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας, στον πάντα εύστοχο και εγκάρδιο λόγο του, μας θύμισε ότι η ευθυμία είναι απαραίτητη στη ζωή μας. Όμως όπως ένα χωράφι χρειάζεται σκληρή δουλειά, κόπο και χρόνο για να αποδώσει καρπούς, έτσι και η ευθυμία απαιτεί προσωπική διεργασία, αυτοκριτική και θέληση.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, τα μέλη του Πολιτιστικού - Μορφωτικού Συλλόγου "Αγ. Παρασκευή Λοκρίδος" μας υποδέχτηκαν στην έδρα τους, στην ιδιαιτέρως προσεγμένη και περιποιημένη αίθουσα του παλιού Δημοτικού Σχολείου, όπου μας σέρβιραν ζεστό τσάι, κεράσματα και αγάπη. Εκεί, κόψαμε από κοινού με τον Μητροπολίτη μας και την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Παρασκευή Καρανάσιου την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους. Τυχερός ήταν ο Πατέρας Ευάγγελος Τσαπρούνης, ο οποίος έτυχε το φλουρί.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πατέρα Σπυρίδωνα Καραούζα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Χήνα και τον πάντα δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο για τις ετοιμασίες και το ζεστό κλίμα που μετέδωσαν σε όλους μας. Η πανδημία έχει ανατρέψει όσα θεωρούσαμε δεδομένα, ας μην της επιτρέψουμε να μας στερήσει και τις μικρές χαρές της ζωής. Ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία στους κατοίκους της Κοινότητας και σε όλους τους εορτάζοντες!