Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολύονται οι δύο υπάλληλοι του ΚΥ Παλαμά για τους μαϊμού εμβολιασμούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 19:30 Απολύονται οι δύο υπάλληλοι του ΚΥ Παλαμά για τους μαϊμού εμβολιασμούς

 Η Απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της 5ης ΥΠΕ…

Την απόλυση της μιας διοικητικής υπαλλήλου που εμπλέκεται στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς και της νοσηλεύτριας που έκανε χρήση πλαστού πιστοποιητικού στο ΚΥ Παλαμά, αποφάσισε σήμερα (20/1) το Α’ βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο προεδρεύει Πρωτοδίκης.

Με το που έγινε γνωστό το θέμα τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για εξακρίβωση της υπόθεσης με τους δεκάδες μαϊμού εμβολιασμούς, ενώ οι δύο υπάλληλοι τέθηκαν σε ένα μήνα αργία.

Στη συνέχεια παρέπεμψε το θέμα στο Πειθαρχικό με τα ερωτήματα της δυνητικής αργίας για ένα έτος και της οριστικής απόλυσης.

Στις 4 Οκτωβρίου το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ αποφάσισε να τεθούν σε ένα χρόνο αργία και τώρα κάνει δεκτή και τη 2η πρόταση του κ. Σερέτη για την οριστική παύση των καθηκόντων τους (απόλυση).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, εκτός από τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα σε βάρος των δύο υπαλλήλων, υπέβαλλε στις 5/10 στον εισαγγελέα Λάρισας μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο εμπλεκομένων αλλά και κατά παντός υπευθύνου με τον πλήρη φάκελο, προκειμένου να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Καρδίτσας για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών.