Ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 19:42 Ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διαβάστε το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την ίδρυση και την τοποθέτηση αστυνομικών στα Πανεπιστήμια.

«Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  ενώνουμε τις φωνές μας με όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας που στέκεται ενάντια  στην εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4777/2021 και ειδικότερα στην ίδρυση πανεπιστημιακής  αστυνομίας! 

Χθες 17 Ιανουαρίου ξεκίνησε η τετράμηνη εκπαίδευση των 400 ατόμων που έχουν προσληφθεί  από την Ελληνική Αστυνομία για να στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ (Ομάδων Προστασίας  Πανεπιστημιακού Ιδρύματος) στα ελληνικά πανεπιστήμια. Στις 14 Ιανουαρίου ορκίστηκαν στις  έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, 50 συνολικά  προσληφθέντες ειδικοί φρουροί, για τη συγκρότηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών  Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα, στον Βόλο ορκίστηκαν  10 άτομα, στην Λάρισα 21, στα Τρίκαλα 6 και τέλος στην Καρδίτσα 13. 

Δυστυχώς οι διατάξεις του Ν. 4777/21 (Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη) παίρνουν σάρκα και οστά και  στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας α) με τη σύσταση Επιτροπής Ασφάλειας και Προστασίας, που  αρμοδιότητά της είναι – μεταξύ άλλων - η μελέτη και απόφαση τοποθέτησης συστήματος  παρακολούθησης σε χώρους του Ιδρύματος και β) τη συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου  Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αρμοδιότητα να εξετάζει αδικήματα όπως οι  αντιγραφές, η λογοκλοπή, η καταστροφή περιουσίας αλλά και η «παρεμπόδιση λειτουργίας» των  ΑΕΙ που στοχεύει ευθέως στην ποινικοποίηση των φοιτητικών καταλήψεων– και οι ποινές θα  φτάνουν μέχρι τη διαγραφή φοιτητών. 

Στην Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας και μέσω αυτής στην Επιτροπή Ασφάλειας και  Προστασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προβλέπεται να συμμετέχουν, εκτός από το  διδακτικό προσωπικό και μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ ή ΠΕ. Επίσης, στο  Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών προβλέπεται χρέη γραμματέα να εκτελεί μόνιμος διοικητικός  υπάλληλος και τις αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου θα εκτελούν οι γραμματείς των  Τμημάτων. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη δεχτούν να συμμετέχουν σε αυτά τα μη  δημοκρατικά όργανα και όλοι μαζί να αντισταθούμε στην εφαρμογή των διατάξεων του Ν.  4777/21 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και να μην επιτρέψουμε την είσοδο ειδικών φρουρών στις  εγκαταστάσεις του Ιδρύματος σε καμία από τις 5 πόλεις. 

Λέμε ΟΧΙ: 

- Στην πρόσληψη των ειδικών φρουρών (20-30 εκατ. ευρώ) και τη συγκρότηση των  Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) 

- Στην σύσταση της Επιτροπής Ασφάλειας και Προστασίας 

- Στην συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Φοιτητών 

- Στη συμμετοχή διοικητικών υπαλλήλων σε αυτά τα μη δημοκρατικά όργανα.  - Στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών Τμημάτων των ΑΕΙ της χώρας, την  υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή τους 

- Στην τεχνητή μέσω ΕΒΕ μείωση των εισαχθέντων φοιτητών 

- Στην παράλληλα δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια

Λέμε ΝΑΙ:

- Σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. 

- Στην φύλαξη των πανεπιστημίων από μόνιμο προσωπικό. 

- Στην άμεση πρόσληψη διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού.  - Στην άμεση οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημίων. 

Κανείς δεν περισσεύει! Συμμετέχουμε, συζητάμε, διεκδικούμε! 

Βγαίνουμε όλοι μαζί μπροστά!»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση