Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αρνητικές θερμοκρασίες και χιόνια μετά τα μεσάνυχτα η «Ελπίδα» επισκέφτηκε τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 10:55 Με αρνητικές θερμοκρασίες και χιόνια μετά τα μεσάνυχτα η «Ελπίδα» επισκέφτηκε τη Φθιώτιδα

Αναλυτικοί χάρτες...

Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ξεκίνησε την επίσκεψή της τα μεσάνυχτα στην Ανατολική Στερεά και τη Φθιώτιδα η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Το θερμόμετρο από τις πρώτες πρωινές ώρες πέρασε σε αρνητικούς αριθμούς σε αρκετές περιοχές, κατά μήκος του ορεινού όγκου από τα Άγραφα, Τυμφρηστό και μέχρι τον Ελικώνα στη Βοιωτία, όπως και ανατολικότερα στην Εύβοια στην περιοχή των χωριών της Δίρφυος.

Στη Φθιώτιδα, η επέλαση του χιονιά ξεκίνησε από την περιοχή του Δομοκού, όπου το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν στις 00:30’ και στις 10:40’ ήταν στους -2,9ο !

Σε πολλές περιοχές ο παγετός θα επιμείνει μέχρι το μεσημέρι.

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για σήμερα Σάββατο 22/01 αναμένουμε αρχικά τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, του Βορείου Αιγαίου και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας.

Μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής 23/01 είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω απο τα ~300-400 μέτρα στα δυτικότερα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται να ενταθούν εκ νέου.

Δείτε και τους αναλυτικούς χάρτες του meteo.gr για τον αθροιστικό υετό σε μορφή βροχής με πράσινες και μπλε αποχρώσεις και σε μορφή χιονιού με μωβ αποχρώσεις μεταξύ 11:00 και 14:00 του Σαββάτου 22/01.

Και σε μορφή βροχής με πράσινες και μπλε αποχρώσεις και σε μορφή χιονιού με μωβ αποχρώσεις μεταξύ 20:00 και 23:00 του Σαββάτου 22/01.