Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο επίκεντρο του χιονιά από αύριο Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 09:00 Στο επίκεντρο του χιονιά από αύριο Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια

Τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι τη θάλασσα. Προσοχή όσοι χρειαστεί να ταξιδέψετε στην Αθηνών - Λαμίας…

Πολύ και καλό χιόνι στη νότια Φθιώτιδα - από τα Καμένα Βούρλα και κάτω - χιονόστρωση μέχρι και 5 εκατοστά στα παραθαλάσσια της Ανατολικής Φθιώτιδας και χιόνι στις στέγες ακόμη και στη Λαμία, φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς» τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Τα πρώτα σημάδια της «Ελπίδας» δεν ήταν έντονα στην Κεντρική Ελλάδα με εξαίρεση τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές.

Το κύριο μέτωπο όμως της κακοκαιρίας, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, θα βρεθεί στην περιοχή μας από τα ξημερώματα της Δευτέρας, φέρνοντας χιόνια ακόμη και στη θάλασσα.

Πολύ χιόνι θα δεχτούν ακόμη και πεδινές περιοχές σε Βοιωτία, Εύβοια, Νότια Φθιώτιδα και Βορειανατολική Αττική. Αυτό σημαίνει μεγάλη προσοχή στους οδηγούς που θα πρέπει να κινηθούν στην Αθηνών - Λαμίας και ειδικότερα στο κομμάτι από Αφίδνες μέχρι Μαρτίνο όπου αναμένεται να πέσει πολύ χιόνι ιδιαίτερα το βράδυ της Δευτέρας!

Η πρόβλεψη για την περιοχή του Μαρτίνου θέλει το ύψος του χιονιού να φτάνει στα 20 εκατοστά ενώ και στην περιοχή  της Θήβας η χιονόπτωση θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται το σύστημα που κατεβαίνει με βορειανατολικό άνεμο από τις Σποράδες, αφήνοντας «τρύπα» στη Λαμία και πλήττοντας Λοκρίδα, Βοιωτία, Εύβοια (ειδικά κεντρική και νότια).

Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μετά το μεσημέρι στην περιοχή της Λαμίας (ίσως η ισχυρή αστάθεια να οδηγήσει σε περισσότερα χιόνια και μέσα στην πόλη και όχι μόνο γύρω γύρω) και στη συνέχεια το βράδυ στη νότια Φθιώτιδα για να σταματήσουν την Τρίτη το πρωί.