Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα γίνει με τα σχολεία σε Φθιώτιδα και Στερεά αύριο και μεθαύριο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 13:04 Τι θα γίνει με τα σχολεία σε Φθιώτιδα και Στερεά αύριο και μεθαύριο

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων…

Σε ανοιχτή γραμμή με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την Εκπαίδευση, βρίσκονται οι εφτά Δήμοι της Φθιώτιδας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα ή θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport και οι εφτά Δήμαρχοι, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται αλλά κυρίως εξαιτίας του παγετού που θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες σε όλο το νομό, ζήτησαν να μην ανοίξει κανέναν σχολείο στην περιφερειακή ενότητα.

Σε αυτή την περίπτωση η απόφαση θα είναι του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα ο οποίος περιμένει την επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας που θα γνωρίζει λεπτομέρειες για το μέγεθος της κακοκαιρίας Δευτέρα και Τρίτη.

Επειδή όμως ανάλογα φαινόμενα - ειδικά ο παγετός - αναμένεται να πλήξουν όλη τη Στερεά, ίσως την τελική απόφαση πάρει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός για το σύνολο των σχολείων της Περιφέρειάς του. Ήδη κάποιοι δήμοι σε Εύβοια και Βοιωτία έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους να κλείσουν μέχρι και την Τετάρτη (26/1).

Στη συζήτηση βρίσκεται και το Υπουργείο Παιδείας που ίσως δώσει το «πράσινο φως» για τηλεκπαίδευση σε όλη τη χώρα για το συγκεκριμένο διήμερο, ενώ θα εξεταστεί και το θέμα της Τετάρτης (26/1) που επίσης οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές.

Μείνετε συντονισμένοι στο LamiaReport και θα ενημερωθείτε άμεσα όταν θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.