Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: Παραμένει μεγάλη η πίεση στη ΜΕΘ - Ένας ακόμη θάνατος από covid

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 08:00 Νοσοκομείο Λαμίας: Παραμένει μεγάλη η πίεση στη ΜΕΘ - Ένας ακόμη θάνατος από covid

Συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό οι εισαγωγές ασθενών, με αρκετά σοβαρά περιστατικά ανεμβολίαστων νέων ανθρώπων…

Με τα ημερήσια κρούσματα covid-19 να παραμένουν ψηλά και σε τριψήφια νούμερα, διατηρείται ομοίως ψηλά ο αριθμός των καινούριων εισαγωγών στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Δυστυχώς μέσα σε αυτή την πραγματικότητα εξακολουθούμε να μετράμε θανάτους, όπως επίσης και αρκετά σοβαρά περιστατικά νέων ανθρώπων, που είναι ανεμβολίαστοι και φτάνουν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να χρειάζεται να διασωληνωθούν!

Θάνατοι από κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός σε αυτό το 4ο ή αν θέλετε και στο 5ο κύμα (λόγω «όμικρον» αν μπορεί να γίνει αυτό ο διαχωρισμός) χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη Φθιώτιδα.

Την Κυριακή (23/1) είχαμε τη δυσάρεστη είδηση με το χαμό του Αντιδημάρχου Λαμιέων, Θανάση Αργύρη μετά από σχεδόν δύο μήνες άνισης μάχης με τον ύπουλο εχθρό.

Επίσης στην Κλινική Covid στο Πέτρινο κτίριο κατέληξε ένας ακόμη συμπολίτης μας 91 ετών από περιοχή της Λαμίας, ανεβάζοντας τις απώλειες στις 32 μόνο για το μήνα Ιανουάριο.

«Στο κόκκινο» η ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, η ΜΕΘ Covid παραμένει «στο κόκκινο», έχοντας 12 στους 12 ασθενείς. Μάλιστα το Σάββατο (22/1) είχαμε την ευχάριστη είδηση της αποσωλήνωσης ενός 47χρονου -που ήταν εμβολιασμένος κατά της Covid-19 - και την επιστροφή του στην Κλινική ήπιας νοσηλείας, ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες είχαμε την εισαγωγή τριών άλλων ασθενών με ηλικίες 50, 54 και 61 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport όλοι είναι ανεμβολίαστοι και στο σύνολο, οι 11 από τους 12 που νοσηλεύονται στην Εντατική!

Χαρακτηριστικό είναι επίσης οι μικρές ηλικίες των ασθενών, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από την covid-19, καθώς η διάμεση ηλικία τους διαμορφώνεται μόλις στα 57,5 έτη!

Ακόμη ένα δυσάρεστο γεγονός είναι ότι υπάρχουν σοβαρά περιστατικά covid αλλά και non - covid, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αυτή τη στιγμή από το Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς είναι όλα τα κρεβάτια καταλυμένα, τόσο στη ΜΕΘ Κορωνοϊού όσο και στη Γενική ΜΕΘ.

Σημειώνουμε τέλος ότι στην Κλινική Κορωνοϊού, νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 53 ασθενείς, όσοι και την περασμένη Παρασκευή, καθώς παραμένει μια δυναμική ισορροπία μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων.