Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθώος ο Λαμιώτης που κατηγορούνταν για βιασμούς και αρπαγή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 08:16 Αθώος ο Λαμιώτης που κατηγορούνταν για βιασμούς και αρπαγή

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξης, ενώ είχε απαλλαγεί από την κατηγορία της αρπαγής…

Αθώο έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, τον 37χρονο - σήμερα - Λαμιώτη,  που είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια Λαμίας τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά από καταγγελία για αρπαγή μιας Γαλλίδας υπηκόου.

Μετά τη σύλληψή του, δύο ακόμη νεαρές γυναίκες από τη Λαμία είχαν παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλαν, ότι ο ίδιος άνθρωπος, σε προγενέστερα χρονικά διαστήματα, ασκούσε βία πάνω τους και τις βίαζε χωρίς τη θέλησή τους.

Σε πρώτο βαθμό ο 37χρονος είχε κριθεί ένοχος για την κατηγορία του βιασμού κατά εξακολούθηση και κατά συρροή, και είχε καταδικασθεί σε 8 χρόνια κάθειρξη με την έφεσή του όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη και να βγαίνει από τη φυλακή όπου κρατούνταν προσωρινά. Είχε αθωωθεί τότε για την περίπτωση της αρπαγής.

Τελεσίδικα αθώος

Το μεσημέρι της Τετάρτης (26/1) το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι αθώος τελεσίδικα, για όλα τα αδικήματα, για τα οποία είχε καταδικαστεί με την πρωτόδικη απόφαση, με το σκεπτικό ότι οι καταγγέλλουσες τηρούσαν μακροχρόνια σχέση μαζί του, και όλες οι επαφές τους, γίνονταν με την ελεύθερη βούλησή τους, αφού οι ίδιες  επισκέπτονταν τον κατηγορούμενο στο χώρο του.

Ο 37χρονος σήμερα εκπροσωπήθηκε στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για ακόμη μία φορά,  από τους δικηγόρους του Κωνσταντίνο Καραγκούνη και Ελευθερία Ψύλλου.

«Κατά παραδοχή των νομικών ισχυρισμών, οι οποίοι υπεβλήθησαν από την υπεράσπιση στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, και αφορούσαν νομικές υπερβάσεις της πρωτόδικης απόφασης, το Δικαστήριο ομόφωνα, έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο, για τις αποδοθείσες με την παραπάνω απόφαση σε αυτόν πράξεις, για τις οποίες πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά, ότι καμία από τις καταγγελθείσες εις βάρος του πράξεις, δεν είχε διαπραχθεί από αυτόν», δήλωσε στο LamiaReport o κ. Καραγκούνης.

Η κα. Ψύλλου επίσης δήλωσε «Σήμερα δεν επήλθε μόνο η νομική, αλλά και η κοινωνική και ουσιαστική αποκατάσταση, για έναν άνθρωπο, που κατηγορήθηκε άδικα και βρέθηκε στη φυλακή, από καταγγελίες, οι οποίες κατά την κρίση του Δικαστηρίου, ήταν αναληθείς. Εύχομαι να μπορέσει ο ίδιος και η οικογένειά του, να απαλείψουν τα ψυχικά κατάλοιπα, που άφησε ο εφιάλτης, που έζησε με την άδικη προφυλάκισή του, με την κοινωνική κατακραυγή και το στιγματισμό, που βίωσαν ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή, σταθεροί στα λεγόμενά τους, διατυμπάνιζαν την αθωότητά του, αποδίδοντας άλλα κίνητρα, στις εις βάρος του καταγγελίες. Δε πρέπει στο μυαλό κανενός, να αφήνεται η αίσθηση,  ότι διέφυγε της τιμωρίας με νομικούς ελιγμούς,  η Δικαστική κρίση ήταν ουσιαστική επιβεβαιώνοντας, ότι η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από την περιρρέουσα κατάσταση και κρίνει με βάση τα στοιχεία και τις αποδείξεις και μόνο.».