Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Οκτώ θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ημέρες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 08:32 Λαμία: Οκτώ θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ημέρες

Συνεχίζεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τα πολλά και σοβαρά περιστατικά…

Ένας πολύ δύσκολος μήνας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδεικνύεται ο μήνας Ιανουάριος, συμπληρώνοντας με το χειρότερο τρόπο μια μακρά περίοδο με πολλά κρούσματα και χιλιάδες σοβαρά περιστατικά covid-19.

Από τέλη Νοεμβρίου, η χώρα μας βιώνει μια τρομερή αύξηση κρουσμάτων που συνοδεύτηκε δυστυχώς και από χιλιάδες απώλειες συμπολιτών μας.

Μια μικρογραφία του προβλήματος αποτελεί και η Φθιώτιδα, που μετρά ήδη 41 θανάτους μέσα στο νέο έτος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι οκτώ (8) από αυτούς καταγράφηκαν μόλις το τελευταίο 5ημερο σε Νοσοκομεία της χώρας, ιδιωτικές δομές υγείας ή στο σπίτι τους και ήταν όλοι από το Δήμο Λαμιέων.

Οι ηλικίες τους από 61 έως 90 ετών, 4 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 83 έτη.

Δυστυχώς είναι γεγονός ότι η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων δεν επέτρεψε σημαντική μείωση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία. Επιπλέον η μετάλλαξη «δέλτα» που εξακολουθεί να ανιχνεύεται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό, συνεχίζει να δίνει βαριά περιστατικά, ειδικά σε υπέργηρα άτομα που είναι επιπλέον ανεμβολίαστα. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει ότι κάποια από τα θύματα της πανδημίας δεν είναι από τη νέα μετάλλαξη ή ότι δεν προκαλεί η «όμικρον» σοβαρή νόσηση.

Προς το παρόν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύονται εννέα (9) άτομα μετά την αποσωλήνωση δύο ασθενών, ενώ στην Κλινική Κορωνοϊού οι νοσηλευόμενοι μειώθηκαν στους 42, καθώς το τελευταίο 24ωρο δόθηκαν έξι εξιτήρια.