Αναφορά Σαρακιώτη στη Βουλή για να ενταχθούν οι επιχειρήσεις της Λοκρίδας στα μέτρα για την κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 20:37 Αναφορά Σαρακιώτη στη Βουλή για να ενταχθούν οι επιχειρήσεις της Λοκρίδας στα μέτρα για την κακοκαιρία

Να συμπεριληφθούν οι Δήμοι Αμφίκλειας-Ελάτειας, Καμένων Βούρλων και Λοκρών στα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων περιοχών, ζητεί με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο κ. Σαρακιώτης μεταφέροντας στη Βουλή επιστολή του Επιμελητήριου Φθιώτιδας ζητεί να τύχουν και οι επιχειρήσεις των ανωτέρω δήμων των διευκολύνσεων που περιλαμβάνονται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν και συγκεκριμένα στην πληρωμή των εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κατά τις γενικές αργίες την 24η και 25η Ιανουαρίου 2022 από το κράτος καθώς επίσης και στην παράταση της προθεσμίας των φορολογικών τους υποχρεώσεων, που αφορούν την υποβολή δηλώσεων και ενδικοφυγών προσφυγών, μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας: «Οι συνέπειες της πρόσφατης κακοκαιρίας προστίθενται σε μια σειρά επιβαρύνσεων, που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις της Φθιώτιδας και συνολικότερα ο κόσμος της πραγματικής οικονομίας και αφορούν κυρίως τις μεγάλες ανατιμήσεις στα προϊόντα και τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η Κυβέρνηση οφείλει να προβεί άμεσα στη συμπερίληψη των Δήμων Αμφίκλειας-Ελάτειας, Καμένων Βούρλων και Λοκρών στα μέτρα, τα οποία αφορούν την πληρωμή των εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς η σφοδρότητα της κακοκαιρίας δεν τους επέτρεψε να λειτουργήσουν ομαλά, προκαλώντας τους σημαντική οικονομική ζημία».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση