Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Λαμίας μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 07:42 Νέος εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Λαμίας μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς

50 ηλεκτρικές κλίνες και άλλα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα…

Τα 26 από τα 50 νέα ηλεκτρικά κρεβάτια που προμηθεύτηκε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 - 2020, παρέλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης (9/2) το Νοσοκομείο Λαμίας.

Αποτελεί μέρος του προγράμματος στήριξης της Περιφέρειας Στερεάς προς τα οκτώ (8) Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, με ιατρικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.908.370,5 ευρώ.

Ειδικότερα, και με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τα νοσοκομεία μέσω της 5ης ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας χρηματοδοτήθηκε με 847.500 ευρώ.

Ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και παρέλαβε ήδη τρία φορητά, τροχήλατα ακτινολογικά μηχανήματα αξίας 60.000 €, ενώ ξεκίνησε η παραλαβή 50 ηλεκτρικών νοσοκομειακών κλινών, συνολικής αξίας 225.000 €.

Εκκρεμεί η παραλαβή απινιδωτών με τροχήλατο, ηλεκτροκαρδιογράφων, διπλών επιτοίχιων ροόμετρων,  μηχανημάτων αναρρόφησης, αναπνευστήρων βαρέως τύπου και φορητών, αναπνευστήρων νεογνών, θερμοκοιτίδων, τράπεζας ανάνηψης νεογνών και άλλων ιατρικών μηχανημάτων, που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Με αφορμή τις παραλαβές των νέων σύγχρονων κλινών, βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, τους οποίους υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης με το Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά και τον Αναπληρωτή του Γιώργο Καραβάνα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωσαν στους δημοσιογράφους για την παραλαβή του νέου εξοπλισμού:

Δείτε τον κατάλογο με αναλυτικό τον νέο εξοπλισμό: