Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στυλίδα: Διαξιφισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 13:30 Στυλίδα: Διαξιφισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό - ΒΙΝΤΕΟ

Διπλή συνεδρίαση το απόγευμα της Τετάρτης (9/2) στο Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας.

Το βασικό θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας την Τετάρτη (9/2) ήταν ο προϋπολογισμός του Δήμου, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών και την εισήγηση της Δημάρχου Βιργινίας Στεργίου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Η αντιπολίτευση λόγω του γεγονότος ότι δεν κατέθεσε ενναλακτική πρόταση όπως της δίνει το δικαίωμα ο νόμος, αρκέστηκε σε κάποιες παρατηρήσεις σε συγκεκριμένους κωδικούς οι οποίες διευκρινίσθηκαν από τη Δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίσθηκε από τη Δήμαρχο η αναπτυξιακή πορεία που εκφράζει ο προϋπολογισμός με την ένταξη έργων που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 50% περίπου σε συνθήκες κρίσεις τα δύο τελευταία έτη.

Δείτε βίντεο:

Αξίζει να τονισθεί εδώ ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης και μετά τις αιτιάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης του προϋπολογισμού, η Δήμαρχος κατήγγειλε με έντονο τρόπο την προσπάθεια της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία με συνεχείς προσφυγές προσπαθεί να καθυστερήσει το έργο της δημοτικής αρχής μεταξύ των οποίων και την ψήφιση του προϋπολογισμού, ενέργειες οι οποίες ενώ απορρίπτονται, γίνονται αιτία για καθυστέρηση υλοποίησης του έργου της δημοτικής αρχής.

Δείτε βίντεο:

Σε μεγάλη αμηχανία βρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης όταν η Δήμαρχος κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ανάγνωσε επιστολή των ορκωτών λογιστών του Δήμου, με την οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους προς τις αιχμές του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίες αναφέρονται σε επίσημο δελτίο τύπου.

Συγκεκριμένα προκάλεσαν τον κ. Αποστόλου μέσω της επιστολής ότι εάν νομίζει ότι είναι: «Ουτοπία ο ισολογισμός του Δήμου Στυλίδας για το οικονομικό έτος 2020 κλπ» και «Tο μόνο που ευημερεί είναι τα νούμερα στο χαρτί», να προσφύγει εγγράφως στο Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος των Ορκωτών Λογιστών, για περαιτέρω ενέργειες.

Δείτε βίντεο:

Στην πρώτη συνεδρίαση εκτός από τον προϋπολογισμό του Δήμου, συζητήθηκε ένα ακόμη θέμα που αφορούσε στην "Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Στυλίδας οικονομικού έτους 2022" και ψηφίστηκε επίσης κατά πλειοψηφία.

Στη δεύτερη διαδοχικη συνεδριαση που ακολουθησε συζητηθηκαν τα παρακάτω δέκα θέματα:

Θέμα 1 : Απόδοση χρηματοδότησης για κάλυψη λειτουργικών αναγκών Σχολικών Επιτροπών έτους 2022. Ομόφωνα(25)

Θέμα 2 : Ορισμός εκπροσώπων για την επιτροπή για  θέματα Ανέλκυσης, Απομάκρυνσης ή Εξουδετέρωσης Ναυαγίων ή πλοίων για το έτος 2022. Κατά πλειοψηφία (24), λευκό ψήφισε  η «Λαϊκή Συσπείρωση» (1) ως προς τα αιρετά μέλη.

Θέμα 3 :  Ορισμός εκπροσώπων για την επιτροπή εξέτασης των αιτημάτων ενδιαφερομένων για την έκδοση αδειών εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής (μηχανοκίνητων ή μη) έτους 2022. Κατά πλειοψηφία (24), λευκό ψήφισε  η «Λαϊκή Συσπείρωση» (1).

Θέμα 4 : Έγκριση πρακτικού κλήρωσης και συγκρότηση επιτροπής γνωμοδότησης  για την καταστροφή κινητών πραγμάτων του Δήμου  του αρ. 199 ΤΟΥ Ν. 3463/2006 για το έτος 2022. Κατά πλειοψηφία (24), λευκό ψήφισε  η «Λαϊκή Συσπείρωση» (1) ως προς τα αιρετά μέλη.

Θέμα 5 : « Έγκριση πρακτικού κλήρωσης και συγκρότηση επιτροπής για το κυκλοφοριακό  του αρ. 101 ΤΟΥ Ν. 3463/2006 για το έτος 2022. Κατά πλειοψηφία (24), λευκό ψήφισε  η «Λαϊκή Συσπείρωση» (1).

Θέμα 6 : Επεκτάσεις Δημοτικού φωτισμού. Ομόφωνα(25)

Θέμα 7 : Γνωμοδότηση τριών μελετών οριοθέτησης – διευθέτησης τμημάτων υδατορεμάτων πλησίον ιδιοκτησίας UNIPAK HELLAS CENTRAL AE στην περιοχή ΤΚ Πελασγίας ΔΕ Πελασγίας Δήμου Στυλίδας. Ομόφωνα(25)

Θέμα 8 : Πρόγραμμα Δακοκτονίας έτους 2022. Ομόφωνα(25)

Θέμα 9 : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ Ν. 4849/2021 (ΦΕΚ τ. Α’ 207/05-11-2021). Κατά πλειοψηφία (15), κατά ψήφισε η μείζονα αντιπολίτευση και η «Λαϊκή Συσπείρωση» (9)

Θέμα 10 : Έγκριση Απολογισμού Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γυμνασίων και Λυκείων Δήμου Στυλίδας οικον. έτους 2021. Ομόφωνα(24)