Λαμιώτης επαγγελματίας απατεώνας "δαγκώνει" κόσμο στο διαδίκτυο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 07:53 Λαμιώτης επαγγελματίας απατεώνας "δαγκώνει" κόσμο στο διαδίκτυο

Χρησιμοποιεί ψεύτικα προφίλ στο facebook και παίρνει προκαταβολές από τα ανυποψίαστα θύματά του - Τι είπε ένας νεαρός που εξαπατήθηκε στο LamiaReport. 

Ο λόγος για έναν 32χρονο Λαμιώτη ο οποίος φέρεται να έχει κάνει επάγγελμα το "δάγκωμα" μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο. Το κόλπο γνωστό και απλό. Το μηχανάκι που πουλάει μέσα από ψεύτικα προφίλ, όπου χρησιμοποιεί φωτογραφίες ακόμη και άσχετων ζευγαριών, πωλείται σε τιμή σούπερ ευκαιρίας.

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής για να μην χάσει την "ευκαιρία" βάζει μία προκαταβολή, συνήθως με τη μέθοδο "λεπτά στο λεπτό" και όταν στη συνέχεια ο πωλητής δεν απαντά στα τηλέφωνα καταλαβαίνει ότι έπεσε θύμα απάτης αλλά είναι πλέον αργά.

Η παρακάτω αγγελία που δημοσιεύτηκε από ψεύτικο προφίλ ήταν ο λόγος που για ένας νεαρός από την Αττική του έδωσε 200€ προκαταβολή για να μη χάσει την "ευκαιρία".

Η καταγγελία


«Στις 11/3 ημέρα Παρασκευή βρέθηκα σε συννενόηση με τον υποτιθέμενο "Κώστα Καραγιαννη" με σκοπό την αγορά της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας.

Μίλησα στην αρχή μαζί του μέσω μηνυμάτων και στην συνέχεια τηλεφωνικώς και καταλήξαμε σε συννενόηση ότι θα του στείλω το ποσο των 200€ (διακόσια ευρώ) μέσω τράπεζας Πειραιώς με την επιλογή "λεπτά στο λεπτό" κατά την οποία επιλέγεις ένα ποσό σου στέλνει η εφαρμογή τον κωδικο που αντιστοιχεί στο ποσό αυτό και μέσω atm μπορείς να κανεις αναλυψη των χρημάτων χωρίς κάρτα.

Αφοτου έγινε η συναλλαγή πέρασε αρκετή ώρα κατά την οποία υποτίθεται ότι θα μετέφερε την μοτοσυκλέτα σε μεταφορική με σκοπό την μεταφορά της στην Αθήνα. Μετά από αρκετά τηλεφωνήματά μου και μηνύματα σε αυτόν χωρίς καμία απάντηση άρχισα να υποψιάζομαι ότι κάτι πάει στραβά. Κάποια στιγμή μου απάντησε "θα σε πάρω εγώ τώρα" όπου ανακουφιστηκα και υπέθεσα ότι ίσως κάτι του συνέβη και για αυτόν τον λόγο δεν απαντούσε.

Πέρασε όμως μια ώρα όπου πάλι δεν με είχε καλέσει και τότε ανέβασα την πρώτη δημοσίευση και βρέθηκα σε επικοινωνία με αρκετούς οι οποίοι έχουν εξαπατηθεί από τον ίδιο σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων. »

Μάλιστα το θύμα επικοινώνησε με τις Αστυνομικές Αρχές για να καταθέσει μήνυση και έτσι έμαθε ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Πολλοί οι απατεώνες

Προσοχή λοιπόν γιατί οι ευκαιρίες για αγορές στο διαδίκτυο μπορεί να είναι τελικά "παγίδες" και πριν δώσετε οποιαδήποτε προκαταβολή θα πρέπει να έχετε τσεκάρει απολύτως τη φερεγγυότητα του πωλητή.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στη Λαμία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Στερεάς, υπάρχουν απατεώνες που επιχειρούν μέσα από τα social media να συγκεντρώσουν χρήματα για θέμα υγείας που αντιμετωπίζουν. Δε διστάζουν μάλιστα να εμφανίζουν τα ίδια τους τα παιδιά άρρωστα και ότι θέλουν εγχείριση.

Πίσω από πολλές τέτοιες περιπτώσεις κρύβονται απατεώνες, γι αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, πριν τσεκάρετε πολύ καλά την κάθε περίπτωση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση