Ημερίδα σήμερα στη Λαμία για την κατασκευή Ελληνικού drone

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 08:08 Ημερίδα σήμερα στη Λαμία για την κατασκευή Ελληνικού drone

«Αναγκαίος όρος για ισχυρή Ελλάδα (Θεωρητικές, Εμπειρικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις)» - Το θέμα της ημερίδας για την κατασκευή του ελληνικού drone, που θα γίνει την Παρασκευή 1η Απριλίου, στη Λαμία.

Ένα ελληνικής σχεδίασης Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (drone) σταθερής πτέρυγας θα είναι έτοιμο σε δυόμισι χρόνια από σήμερα. Το drone θα χρησιμοποιεί την κορυφαία τεχνολογική λύση στον πλανήτη σήμερα, αυτήν που έχουν επιλέξει οι ΗΠΑ για το μοναδικό αυτή τη στιγμή στον κόσμο μαχητικό 5ης Γενιάς, που μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, το F-35B, και θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, την 1η Σεπτεμβρίου, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, τέθηκε σε λειτουργία η συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με τα Πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας, για το σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Την Παρασκευή 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία ημερίδα με θέμα «Συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα: Αναγκαίος όρος για Ισχυρή Ελλάδα (Θεωρητικές, Εμπειρικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις)».

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση