Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτοικος Δομοκού ξανά ο Κορκονέας - Πότε θα γίνει η δίκη στο Εφετείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 09:20 Κάτοικος Δομοκού ξανά ο Κορκονέας - Πότε θα γίνει η δίκη στο Εφετείο Λαμίας

Κάτω από άκρα μυστικότητα έγινε η μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού….

Μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της Απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για τον καταδικασμένο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο πρώην ειδικός φρουρός συνελήφθη στη Μεσσηνία όπου διέμενε για να επιστρέψει στη Φυλακή μετά από 2,5 περίπου χρόνια.

Η απόφαση που αναιρέθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο αφορούσε την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου του Επαμεινώνδα Κορκονέα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν τα ισόβια» και να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Στη συνέχεια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει 11,5 χρόνια και κάποια από αυτά «διπλά».

Αν και η μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού όπου εξέτιε την ποινή του μέχρι την απόφαση του Εφετείου, είχε ανακοινωθεί για την Πέμπτη 24 Μαρτίου, ο Κορκονέας έφτασε στη Φθιώτιδα την Τρίτη 22 Μαρτίου κάτω από άκρα μυστικότητα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί την επιστροφή του Επαμεινώνδα Κορκονέα και στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, προκειμένου να ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η δίκη του στο Εφετείο Λαμίας, το οποίο θα συγκροτηθεί με νέα σύνθεση, προσδιορίστηκε για τις 11 Μαΐου 2022.