Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Η χρεωστική σας κάρτα έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 08:34 Λαμία: Η χρεωστική σας κάρτα έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή!

Συνεχίζουν να αλωνίζουν οι απατεώνες στο διαδίκτυο. Καμία τράπεζα δε σας ζητάει επιβεβαίωση στοιχείων για το λογαριασμό σας. Μεγάλη προσοχή στις ιστοσελίδες που παραπέμπουν  τα «ύποπτα» e-mail, καθώς; Προσπαθούν να σας αποσπάσουν τους κωδικούς…

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπτώσεις απάτης μέσω του διαδικτύου, με τους απατεώνες να επιτίθενται κατά κύματα ακόμη και σε Λαμιώτες επαγγελματίες, κυρίως με τη μέθοδο phishing.

Σε αυτή την περίπτωση οι απατεώνες έχουν στείλει ψεύτικο e-mail, υποτίθεται από την Εθνική, όπως στην περίπτωση που σας παρουσιάζουμε ή άλλη γνωστή τράπεζα, ότι η χρεωστική σας κάρτα έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή.

Όπως βλέπετε στο κάτω μέρος του προειδοποιητικού μηνύματος αναφέρει «Επιβεβαιώστε τώρα», που είναι με μπλε γράμματα καθώς είναι ενεργό λινκ.

Αν απλά αφήσετε τον κέρσορα του ποντικιού σας πάνω σε αυτή τη φράση θα μπορέσετε να δείτε ότι δε σας παραπέμπει σε κάποια σελίδα της Εθνικής αλλά σε μία τελείως άγνωστη διεύθυνση!

Εκεί οι απατεώνες έχουν στήσει μία σελίδα της τράπεζάς σας που όμως το μοναδικό ενεργό σημείο είναι η φόρμα όπου σας ζητούν να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας. Αν επιχειρήσετε να ανοίξετε οποιαδήποτε άλλο σημείο της σελίδας θα διαπιστώσετε ότι είναι απλές εικόνες!

Στην προκειμένη περίπτωση η σελίδα των απατεώνων εντοπίστηκε εγκαίρως και κατέβηκε. Επειδή όμως τα ψεύτικα e-mail είναι τζάμπα και δεν στοιχίζει τίποτα στους απατεώνες, στέλνονται κατά χιλιάδες και όποιον καταφέρουν να ξεγελάσουν.

Για αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όχι μόνο στα διάφορα μηνύματα που λαμβάνετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, αλλά και στα sms («Sim Swapping» ή «SMiShing»).

Για να ενημερωθείτε για τις διάφορες περιπτώσεις απάτης καθώς και για το που μπορείτε να απευθύνεστε, πατήστε ΕΔΩ.