Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιάννης Σκαφτούρος: Γιατί θεωρείται πρωτοφανής η εκτέλεσή του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 08:50 Γιάννης Σκαφτούρος: Γιατί θεωρείται πρωτοφανής η εκτέλεσή του

Πρωτοφανές χαρακτηρίζουν οι αρχές το συμβόλαιο θανάτου του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ με καλάσνικοφ στην αυλή του εξοχικού του, κοντά στα Δερβενοχώρια, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (25.04.2022).

Ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο “θείος Τζο” διαφέρει κατά πολύ με τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν “υπογραφεί” τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Οι δράστες ρίσκαραν να “χτυπήσουν” σε απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από την Αθήνα, παρά τον κίνδυνο να συλληφθούν. Η μηχανή με την οποία έφτασαν στο σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου και στη συνέχεια διέφυγαν, βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία έχει… επιστρατεύσει και ελικόπτερο για τον εντοπισμό τους. Εκτιμάται ότι είτε διέφυγαν με αυτοκίνητο και να κρύβονται σε κάποια ορεινή περιοχή. 

Ακόμα μία σημαντική διαφορά, είναι ότι επέλεξαν να τον εκτελέσουν μέσα στο σπίτι του και μάλιστα παρουσία συγγενών και φίλων του, χωρίς να υπολογίσουν τυχόν… παράπλευρες απώλειες. Οι αρχές θεωρούν ότι αυτό συνέβη είτε για επιδεικτικούς λόγους, είτε γιατί θεώρησαν ότι τη δεδομένη στιγμή ήταν ευάλωτος στο εξοχικό του, καθώς οι ένοπλοι φρουροί του, είχαν πάρει άδεια. Επιπλέον, ο Γιάννης Σκαφτούρος κυκλοφορούσε πάντα με όπλο και τον ακολουθούσαν ένοπλοι φρουροί με συνοδευτικό όχημα.

Δείτε βίντεο:

Η στιγμή της δολοφονίας

Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, όπου ο 55χρονος βαρυποινίτης που κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ακόμη και για σχέσεις με τη Greek Mafia, είχε εξοχικό σπίτι. Εκεί, ο Γιάννης Σκαφτούρος περνούσε πολύ από τον καιρό του τελευταία, απ’ όταν βγήκε από τη φυλακή, το 2018.

Οι εκτελεστές Γιάννη Σκαφτούτου μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον “γάζωσαν” με καλάσνικοφ. Έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης με μηχανές και με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν.

Οι δράστες άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλες έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του Γιάννη Σκαφτούρου που βρίσκονταν έξω μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους.

Ο βαρυποινίτης φέρεται να άρπαξε το όπλο του και να ανταπέδωσε τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός.

Τραυματίστηκαν άλλα δυο άτομα, 22 και 45 ετών. Εκ των τραυματιών, αναφέρουν πληροφορίες, είναι και η κόρη του. Ο 45χρονος άνδρας που τραυματίστηκε, έχει χτυπηθεί στα πόδια και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Στεφανάκος, η απόπειρα και η αποφυλάκιση

Το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου συνδέθηκε με τον Βασίλη Στεφανάκο ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης είχε απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές αρχές για μία σειρά από σοβαρά αδικήματα που αφορούσαν εμπλοκή σε δολοφονία, την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ενώ το όνομά του μαζί με του Στεφανάκου και του Βλαστού είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες για συμμορίες της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς κι άλλα αδικήματα.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος λίγο πριν αποφυλακιστεί και ενώ κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, η οποία είχε αποδοθεί σε μέλη της αλβανικής μαφίας.

Η πόρτα των φυλακών άνοιξε τελικά, πριν από τρία χρόνια, για τον Γιάννη Σκαφτούρο μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την υπόθεση του επονομαζόμενου συνδικάτου του εγκλήματος, στο οποίο αποδόθηκε και η απαγωγή Παναγόπουλου.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια.