Νέα ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022 12:36 Νέα ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δομοκού

Την Τετάρτη 11 Μαίου…

Η 3η ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού για την αντιπυρική περίοδο 2022, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού (Πλατεία Μουσών 1).

Θέματα αυτής της 3ης συνάντησης σύμφωνα με την πρόσκληση του Δημάρχου Δομοκού Μπάμπη Λιόλιου, είναι τα παρακάτω:

1. Ετοιμότητα του Δήμου, στην υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών

2. Ετοιμότητα του Δήμου στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών της Περιφέρειας, στα πλαίσια εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδικήονομασία ‘’ΙΟΛΑΟΣ’’, με έμφαση στις διαδικασίες υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών

3. Μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

4. Ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές

5. Άλλα θέματα που κρίνονται απαραίτητα για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

H συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και με τηλεδιάσκεψη μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜσύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ισχύ(οι συμμετέχοντες με  τηλεδιάσκεψη καλούνται να το δηλώσουν έγκαιρα και να μας γνωστοποιήσουν τοemailτους για την αποστολή του συνδέσμου, Meeting ID και Passcode).

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. παρακαλούνται

1. Να  είναι  ενήμεροι  του  αντίστοιχου  Σχεδίου  ευθύνης  των  Υπηρεσιών  τους,  των  υλικών  και μέσων που διαθέτουν.

2. Να  καταθέσουν,  στους  χώρους  ευθύνης  -  αρμοδιότητάς  τους,  τις  προτάσεις  τους  για  άμεση επέμβαση  όπου  απαιτείται  για  την  οργανωμένη  απομάκρυνση  πληθυσμού  και  των  χώρων καταφυγής και καταυλισμού   σε περίπτωση εκτάκτων περιστατικών, των πόρων και των μέσων που διαθέτουν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση