Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπείρα που έκλεβε πετρέλαιο έπεσε σε έλεγχο αστυνομικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 08:52 Σπείρα που έκλεβε πετρέλαιο έπεσε σε έλεγχο αστυνομικών

Δύο συλλήψεις ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους. Κατασχέθηκαν ποσοότητες πετρελαίου και τα σύνεργα της… δουλειάς!

Συνελήφθησαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου (7/5) στην Άμφισσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας – Δελφών, δύο (2) Έλληνες κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω μαζί΄ με άλλα τρία άτομα τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε σήμα αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο.

Κάποια στιγμή το αυτοκίνητό τους ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δύο εκ των δραστών και να διαφύγουν οι άλλοι τρεις οι οποίοι και αναζητούνται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως αποκάλυψε ο έλεγχος των αστυνομικών εντός του χώρου αποσκευών του αυτοκινήτου (ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων), υπήρχαν δεκαεννέα (19) πλαστικά δοχεία που περιείχαν συνολικά 238 λίτρα πετρελαίου κίνησης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, τα μπιτόνια με το πετρέλαιο τα είχαν κλέψει νωρίτερα από δύο (2) μηχανήματα έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Επιπλέον από το εσωτερικό του οχήματος κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα (πένσες, κατσαβίδι, φανός μπρελόκ κ.α.), τα οποία χρησιμοποιούσαν στις παράνομες δουλειές τους.

Τα κατασχεθέντα δοχεία με τις ποσότητες πετρελαίου κίνησης, αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.    

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.