Εκλογές ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη προσέλευση και στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Μαΐου 2022 20:50 Εκλογές ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη προσέλευση και στη Φθιώτιδα

Οι κάλπες δεν έκλεισαν στις 7:00΄ το απόγευμα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά στις 8:00΄ αφού δόθηκε μια ώρα παράταση λόγω της μεγάλης προσέλευσης, στη συνέχεια αποφασίστηκε όπου υπάρχουν ουρές οι κάλπες να κλείσουν στις 9:00΄ το βράδυ.

Όπως και σε όλη την Ελλάδα έτσι και στη Φθιώτιδα η προσέλευση των μελών του κινήματος ήταν πολύ μεγάλη στην διαδικασία της ψηφοφορίας για το νέο όνομα του κόμματος, αλλά και την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο Συνέδριο και τις ηγεσίες των οργανώσεων πανελλαδικά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για περισσότερους από 140.000 συμμετέχοντες στη σημερινή ψηφοφορία.

Νίκος Ανδρουλάκης: Γιορτή της αναγέννησης

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από τη Νέα Σμύρνη,όπου ψήσισε, δήλωσε: «Καλώ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης. Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς που έδωσαν τον αγώνα σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας.

Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Στο εκλογικό κέντρο στη Λαμία βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Κυροδήμο. Ο Δήμαρχος Λαμιέων συνομίλησε με τον  Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας Μάνο Γέμελο, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσέλευση στη Φθιώτιδα. 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ θα αποτελείται από 13 μέλη και κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να βάλει έως και 3 σταυρούς στους υποψηφίους.

Οι Τοπικές Οργανώσεις των δήμων θα αποτελούνται από 5 μέλη και οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να βάλουν 1 σταυρό.Ο αριθμός των συνέδρων στην Φθιώτιδα είναι 59 και κατανέμονται ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ : 6

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ: 5

ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ : 23

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ : 7

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ : 5

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ : 7

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 6

Προσαρμοσμένη αναζήτηση