Λαμία: Πιάνουν δουλειά οι 50 νέοι δασοπυροσβέστες (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 08:20 Λαμία: Πιάνουν δουλειά οι 50 νέοι δασοπυροσβέστες (ΦΩΤΟ)

7ετους θητείας…

Κατατάχθηκαν σήμερα, Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, οι 500 πυροσβέστες των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.), εκ των οποίων οι 50 ορκίστηκαν στη Λαμία, για να ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους και να πλαισιώσουν την υπηρεσία με έδρα τη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για 40 άτομα με την ειδικότητα πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού και 10 άτομα με την ειδικότητα πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού. Οι συγκεκριμένοι θα εκπαιδευτούν στη Λαμία και θα αναλάβουν υπηρεσία με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, επί θητεία διάρκειας επτά (7) ετών.

Οι υπόλοιποι 450 δασοπυροσβέστες (400 τεχνικού προσωπικού και 50 επιστημονικού προσωπικού) θα εκπαιδευθούν και θα στελεχώσουν τις υπόλοιπες 5 Ειδικές Υπηρεσίες που συστάθηκαν με έδρες σε Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Πάτρα.

Στη Λαμία, η τελετή ορκωμοσίας έγινε στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙ.ΠΕ. και της 7ης ΕΜΑΚ, από τον Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Καρασαββίδη.

Οι νέοι πυροσβέστες επταετούς θητείας θα στελεχώσουν τις αερομεταφερόμενες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) και θα έχουν ως αρμοδιότητα τη συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, την υποστήριξη κατά τη διενέργεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και χρήσης ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση