Λαμία: Στάση εργασίας των εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 12:28 Λαμία: Στάση εργασίας των εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Στερεάς Ελλάδας για τη συμμετοχή του στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σήμερα Τρίτη 10/5/2002 από τις 11:00’ έως τις 15:00’ κατά του νομοσχεδίου με τίτλο «ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, χωρίς τις τροποποιήσεις που υπέβαλλε μέσω σχετικού υπομνήματος η Ομοσπονδία τους, σηματοδοτεί:

• Την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την  καθιέρωση των απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία με πληρωμή.

• Την συγχώνευση υπηρεσιών και κατάργηση οργανικών θέσεων προσωπικού που «πλεονάζει».

• Την μεταφορά υπαλλήλων σε διαφορετικούς κλάδους επαγγελματιών όταν αυτοί «πλεονάζουν». Την υπονόμευση της λειτουργίας τμημάτων δημοσίων δομών ΠΦΥ προβλέποντας την συνεργασία με τους ιδιώτες πάροχους, ιδιωτικά πολυϊατρεία ΠΦΥ.

«Ο Σύλλογος μας και η ΠΟΕ-ΠΦΥ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου και καλεί, σε πρώτη φάση, όλους τους εργαζόμενους όλων των δημοσίων δομών ΠΦΥ που εκπροσωπεί, σε καθολική συμμετοχή στην στάση εργασίας με σκοπό την αποστολή ηχηρού μηνύματος αντίδρασης και αντίστασης προς πάσα αρμόδια κατεύθυνση και καλεί σε επαγρύπνηση όλους τους εργαζόμενους σε όλη την χώρα για το άμεσο μέλλον κινητοποιήσεων και δράσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Στερεάς Ελλάδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση