Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επισκευή και συντήρηση του ΚΥ Δομοκού προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 14:03 Σε επισκευή και συντήρηση του ΚΥ Δομοκού προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς

Έργο αρχικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ…

Μια ακόμη ουσιαστική παρέμβαση για την αναβάθμιση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία χρηματοδότησε, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και εκτελεί έργο με αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση του Κέντρου Υγείας Δομοκού.

Συγκεκριμένα, το υποέργο με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Κ.Υ. ΔΟΜΟΚΟΥ», προϋπολογισμού 360.000 €, εντάσσεται στο έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000€.

Οι εργασίες αποσκοπούν στην βελτίωση του επιπέδου των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών του Κ.Υ. και δρομολογήθηκαν μετά από σχετικό αίτημα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας. Προβλέπεται μεταξύ άλλων:

  1. Η αποξήλωση των εξωτερικών κουφωμάτων αλουμινίου και η εγκατάσταση πιο σύγχρονων με διπλούς υαλοπίνακες.
  2. Η συντήρηση και επισκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (ύδρευση-αποχέτευση, πυροπροστασία, θέρμανση και ηλεκτρικά).
  3. Η αντικατάσταση των τσιμεντόπλακων της ράμπας εισόδου.
  4. Η προσθήκη υδρορροών περιμετρικά του κτιρίου.
  5. Η πλήρης ανακατασκευή της εγκατάστασης ύδρευσης – αποχέτευσης των WC και των κουζινών του Κ.Υ.

Προβλέπεται επίσης, να κατασκευαστεί κόμβος επί της Ε.Ο. Λαμίας – Δομοκού για την ασφαλή είσοδο στο Κέντρο Υγείας. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την Υγεία και σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας υλοποιούμε μια σειρά παρεμβάσεων για την ουσιαστική αναβάθμιση 11 Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

»Αντίστοιχα έργα έχουν ήδη περαιωθεί ή βαίνουν προς ολοκλήρωση σε άλλα Κέντρα Υγείας. Ξεκινούν πλέον και στο Κέντρο Υγείας Δομοκού, όπου προβλέπεται και η κατασκευή κόμβου για λόγους οδικής ασφάλειας. Ο στόχος είναι να παραδοθεί το έργο -προϋπολογισμού 360.000 €- το συντομότερο δυνατόν».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Μπακομήτρος δήλωσε: «Πολύ πριν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας μας, στο πλαίσιο του οποίου ξεκινούν τώρα εργασίες και στο Κέντρο Υγείας Δομοκού.

»Ολοκληρώνουμε πλέον μια σειρά αναγκαίων έργων ενίσχυσης 11 Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας και ο στόχος μας είναι διπλός. Να έχει κάθε γιατρός και υγειονομικός τον καλύτερο εξοπλισμό και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, ώστε να βελτιωθεί πραγματικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».