Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο «ντου» στο Πυρί και σύλληψη ανήλικων ληστών που είχαν χτυπήσει ηλικιωμένη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 18:46 Νέο «ντου» στο Πυρί και σύλληψη ανήλικων ληστών που είχαν χτυπήσει ηλικιωμένη

Οκτώ συνολικά συλλήψεις μετά από 15 προσαγωγές…

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 12 Μαΐου 2022) το πρωί, στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από Αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας και Φθιώτιδας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά 78 άτομα και οκτώ (8) οχήματα, ερευνήθηκαν 11 καταλύματα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, προσήχθησαν 15 άτομα και συνελήφθησαν τελικά οκτώ (8).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο (2) ανήλικοι, οι οποίοι συμμετείχαν στη ληστεία που διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες της 08-05-2022, σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, στο Κοιμητήριο του Πυρίου Θηβών.

Για τη συγκεκριμένη ληστεία ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη 14χρονος Ρομά, ο οποίος μαζί με τους δύο συλληφθέντες και έναν ακόμη ανήλικο Ρομά, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται, προσέγγισαν και αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά την τσάντα της ηλικιωμένης, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί ελαφρά.

 Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο ανήλικοι Ρομά που συνελήφθησαν είχαν ακόμη σε βάρος τους, ο ένας Ένταλμα σύλληψης για ληστεία και ο άλλος Βούλευμα για εγκλεισμό σε Κρατικό Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων, για ληστεία.

Οι υπόλοιποι έξι ( ανάμεσά τους και μία γυναίκα) που συνελήφθησαν ηλικίας από 23 έως 42 ετών κατηγορούνται:

  • Για εκκρεμής καταδικαστική Απόφαση για κλοπή.
  • Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για κλοπή.
  • Για οδήγηση στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Για ρευματοκλοπή, έκθεση και παρακώληση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων (παράνομη ηλεκτροδότηση τόπου διαμονής) - 2 άτομα
  • Για εκκρεμής καταδικαστική Απόφαση για ηθική αυτουργία σε ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών (η γυναίκα).

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, ενώ επίσης παρίστατο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο προέβη στην αποσύνδεση των παράνομων ηλεκτροδοτήσεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.