Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: Κατέληξε ηλικιωμένος από κορωνοϊό - Στο 50% πάντα η ΜΕΘ Covid

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 09:57 Νοσοκομείο Λαμίας: Κατέληξε ηλικιωμένος από κορωνοϊό - Στο 50% πάντα η ΜΕΘ Covid

Σταθεροί οι αριθμοί εισαγωγών…

Αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά με covid-19 στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, ωστόσο τα άτομα που έκριναν οι γιατροί ότι πρέπει να νοσηλευτούν δεν ήταν πολλά.

Γενικά το προηγούμενο 24ωρο είχαμε μόνο δύο (2) εισαγωγές από μία (1) σε Κλινική και ΜΕΘ που έφεραν το σύνολο των ασθενών σε 14 και 3 αντίστοιχα. Έτσι είναι και πάλι 17 για 3ο συνεχόμενο 24ωρο.

Στη ΜΕΘ βέβαια οι τρεις ασθενείς αντιστοιχούν στο 50% της δυναμικότητας της Μονάδας, αριθμός που δεν υποχωρεί εδώ κι αρκετό καιρό! Μάλιστα σε ολόκληρη την 5η ΥΠΕ οι ασθενείς σε Μονάδα Εντατικής είναι οκτώ (8) και συγκεκριμένα δύο (2) στη Χαλκίδα, δύο (2) στο «Αχιλλοπούλειο» (Βόλος) και ένας (1) στο ΓΝ Λάρισας.

Μέσα σε όλα αυτά στο Νοσοκομείο Λαμίας δε λείπουν και τα δυσάρεστα περιστατικά με ανθρώπους που δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις επιπλοκές που τους δημιούργησε ο κορωνοϊός. Έτσι στο Πέτρινο κατέληξε ένας ακόμη 82χρονος ασθενής.

Στη Φθιώτιδα μέσα στο Μάιο έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό, πέντε (5) άτομα με τις ηλικίες τους από 75 έως 86 ετών (διάμεση τιμή 82).