«Χέρι - Χέρι» φτιάχνεται το σπίτι των ΑμεΑ στην Κάρυστο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 18:48 «Χέρι - Χέρι» φτιάχνεται το σπίτι των ΑμεΑ στην Κάρυστο

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε χρηματοδότηση 115.000 ευρώ για τη βελτίωση του κτιριακού συγκροτήματος στα Καλύβια…

Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση της πράξης με τίτλο: «Συντήρηση - Βελτίωση κτιριακού συγκροτήματος στέγασης ΑμεΑ στα Καλύβια Δήμου Καρύστου», συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος.

Σκοπός της σύμβασης είναι ο καθορισμός νομικού πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Καρύστου,που θα εκτελέσει το έργο και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία εξασφάλισετην απαραίτητη χρηματοδότηση ύψους 115.000 €.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Καλυβίων, το οποίο σήμερα υποστηρίζει τη λειτουργία του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Καρύστου Εύβοιας, με την επωνυμία: «Χέρι – Χέρι».

Το κτίσμα θα διαμορφωθεί καταλλήλως, προκειμένου να περιλαμβάνει τρείς χώρους δραστηριοτήτων, χώρο ησυχαστηρίου – ανάπαυσης, χώρο γραφείου, χώρο κουζίνας – τραπεζαρίας και δύο WC ΑμεΑ.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Διοργανώνουμε την "Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία" και τα δικαιώματά τους με τίτλο: "Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι". Περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Στερεά Ελλάδα, οι οποίες θα υλοποιηθούν από τις 18 έως τις 22 Μαΐου 2022.

»Παράλληλα, όμως, παρεμβαίνουμε σημειακά και υποστηρίζουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα προβλήματα, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα τοπικών κοινωνιών. Αυτό ακριβώς κάνουμε στα Καλύβια Καρύστου και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις ανά την Στερεά Ελλάδα».

Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος δήλωσε: «Με τη σημερινή υπογραφή επικυρώνουμε στην πράξη την πρόθεση μας να σταθούμε δίπλα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη. Η δημοτική αρχή σταθερά προσηλωμένη στις έμπρακτες κοινωνικές πολιτικές συνεχίζει να υλοποιεί το σχεδιασμό της, που περιλαμβάνει συγκεκριμένες κοινωνικέςπαρεμβάσεις. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια για την χρηματοδότηση του έργου».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση