Λαμία: Νέοι θάνατοι από κορωνοϊό - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 08:00 Λαμία: Νέοι θάνατοι από κορωνοϊό - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ηλικιωμένους άνω των 86 ετών αφορούν οι νέες εισαγωγές…

Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία στη χώρα μας, εξακολουθούμε όμως να μετράμε θανάτους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πλέον ηλικιωμένων ατόμων ή ατόμων με σοβαρότατα υποκείμενα νοσήματα.

Όπως και σε όλη τη χώρα, έτσι και στη Φθιώτιδα και ειδικά στη Λαμία εξακολουθούμε να μετράμε απώλειες από την covid-19, αν και έχει ειπωθεί σε όλους τους τόνους ότι πλέον οι περισσότεροι θάνατοι είναι με κορωνοϊό και όχι από κορωνοϊό!

Το τελευταίο 24ωρο είχαμε τις απώλειες δύο ηλικιωμένων γυναικών. Η μία 92 ετών από χωριό του Δήμου Λαμιέων η οποία νοσηλευόταν στο Πέτρινο και η δεύτερη 73 ετών κατέληξε στη ΜΕΘ Covid και ήταν από τη δυτική Φθιώτιδα.

Στη ΜΕΘ μετά από πολύ καιρό έχουμε και πάλι 2 άτομα, ωστόσο άλλοι 2 ασθενείς εξακολουθούν να δίνουν μάχη στη Γενική ΜΕΘ αντιμετωπίζοντας τις σοβαρές επιπλοκές που τους δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Επίσης άλλοι 12 ασθενείς νοσηλεύονται στο Πέτρινο, αριθμό που είχαμε ξανά την Πρωτομαγιά. Αυτό οφείλεται και στα εξιτήρια που δόθηκαν, ενώ συνολικά είχαμε και τρεις (3) εισαγωγές, που αφορούν άτομα 86, 88 και 90 ετών από τη Λαμία.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι 7 (οι 4 σε Λαμία και Χαλκίδα) και 92 σε Κλινικές Ήπιας Νοσηλείας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση