Δυναμική παρουσία του δήμου Στυλίδας στο 3ημερο Επιστημονικό Συνέδριο για τους ΟΤΑ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 08:04 Δυναμική παρουσία του δήμου Στυλίδας στο 3ημερο Επιστημονικό Συνέδριο για τους ΟΤΑ

«Τουρισμός & Πολιτισμός ως Κομβική Προοπτική Ανάπτυξης για τους Μικρούς Δήμους», το θέμα που ανέπτυξε η δήμαρχος Βιργινία Στεργίου…

Στο 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: “Επενδυτικός- Αναπτυξιακός Προγραμματισμός και Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” συμμετείχε η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Στο επιστημονικό συνέδριο έδωσαν το παρών πάνω από 800 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα αυτοδιοικητικοί, τεχνοκράτες και επίσημοι προσκεκλημένοι με κύριο θέμα τις θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας και τους νέους επενδυτικούς και χρηματοδοτικούς ορίζοντες που ανοίγονται δυναμικά.

Ο Δήμος Στυλίδας είχε δυναμική παρουσία στο συνέδριο με την εισήγηση «Τουρισμός & Πολιτισμός ως Κομβική Προοπτική Ανάπτυξης για τους Μικρούς Δήμους» συμμετέχοντας στο 3ο Ειδικό Θεματικό Εργαστήριο στο πλαίσιο της στοχευμένης προσπάθειας προβολής όλων των ποιοτικών χαρακτηριστικών του Δήμου Στυλίδας που ενισχύουν την εξωστρέφεια και την προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξης.

Η Δήμαρχος Στυλίδας κλείνοντας την εισήγησή της δήλωσε:

«Η σημαντική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει ισχυρή θετική σύνδεση ανάμεσα στην ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον τουρισμό αλλά και την απασχόληση με αποδοτική χρήση πόρων, θεωρώ ότι πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα, με τη στήριξη της πολιτείας, ώστε σε κάθε δήμο, ανάλογα με τη γεωγραφική του θέση και τη δυναμική του, να δημιουργηθεί μια αναπτυξιακή διαδικασία χρησιμοποιώντας καλές πρακτικές που ήδη χρησιμοποιούνται σε Ευρώπη και σε επιτυχημένους εγχώριους Δήμους, ώστε να γίνουν ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση