Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείτε εικόνες από την πεζοπορική διαδρομή στην Αλαμάνα και τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 10:45 Δείτε εικόνες από την πεζοπορική διαδρομή στην Αλαμάνα και τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας

 Αυτή την Κυριακή, 22 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους περπατά στο Πλατανόδασος Σπερχειού, στην περιοχή των Μεξιατών!

Όσοι μας ακολούθησαν την Κυριακή, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν και να ξεναγηθούν στο χώρο από την Βασιλική Λάζου, Δρ. ιστορίας, τη Σοφία Βακιρτζηδέλη, βιβλιοθηκονόμο, προϊσταμένη ΓΑΚ Φθιώτιδας και τον Πάνο Σωτηρίου, ιστορικό.

Αφετηρία μας ήταν τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια) με κατεύθυνση το μνημείο του Αθανάσιου Διάκου και με κυκλική διαδρομή επιστρέψαμε στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών όπου απολαύσαμε το μπάνιο μας.

Κοινή αγωνία όλων όσων παραβρέθηκαν ήταν η ανάδειξη του χώρου των ιαματικών λουτρών αλλά και η προσβασιμότητα και ανάδειξη των μνημείων του Αθανάσιου Διάκου και της ευρύτερης περιοχής όπου δόθηκε η μάχη της Αλαμάνας.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας ακολουθείτε μαζικά στις εκδηλώσεις μας, τους Αντιδημάρχους του Δήμου Λαμιέων κ Μπεσλεμέ και Τζούφλα, τον Προέδρο της κοινότητας Δαμάστας κ. Χαλβατζή και τον κ. Κρέτση Πρόεδρο του Πνευματικού κέντρου για την βοήθειά τους.

Δείτε φωτογραφίες: