Καραΐσκος: Επανασχεδιάζονται τα δρομολόγια στα τραίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 08:10 Καραΐσκος: Επανασχεδιάζονται τα δρομολόγια στα τραίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενέργειες του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον αποκλεισμό του ΣΣ Λειανοκλαδίου από τις στάσεις του «Λευκού Βέλους»…

Πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές διαμαρτυρίας, μετά τον ιδιότυπο αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τις στάσεις του πολυθρύλητου «Λευκού Βέλους».

Τα πρώτα δρομολόγια της σύγχρονης υπερταχείας, δεν περιλαμβάνουν στις στάσεις τους το Σταθμό Λειανοκλαδίου, ενώ αντίθετα εξυπηρετούν τη Θεσσαλία με στάση στη Λάρισα.

Το τραγικό της υπόθεσης ωστόσο δεν είναι στο γεγονός ότι οι Στερεοελλαδίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν στο ελάχιστο τη διαδρομή Λειανοκλάδι - Αθήνα ή Λειανοκλάδι - Θεσσαλονίκη, αλλά στο ότι αντικαταστάθηκαν χρήσιμα δρομολόγια που έφυγαν από το χάρτη του πιο ιστορικού σταθμού της κεντρικής Ελλάδας!

Και μάλιστα μόλις λίγες ημέρες μετά την παράδοση από την ΕΡΓΟΣΕ του σημαντικότατου έργου της τηλεδιοίκησης που καθιστά το κομμάτι Τιθορέα - Δομοκός ως το πιο σύγχρονο της διαδρομής! Με λίγα λόγια η Περιφέρεια φιλοξενεί τα περισσότερα χιλιόμετρα και τα πιο σύγχρονα από άποψης υποδομής και τεχνικών έργων και δεν μπορεί να απολαύσει τη χρησιμότητά τους.

Την ουσία πίσω από το συγκεκριμένο γεγονός αναζήτησε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος ενημέρωσε το μεσημέρι της Τετάρτης τους δημοσιογράφους για τις ενέργειες που έκανε συγχρόνως με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, ώστε και οι πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν όλους τους χρόνους και όλα τα τραίνα του Ελληνικού σιδηροδρόμου.

Μάλιστα έκανε λόγο ότι διά στόματος του υφυπουργού Μεταφορών, θα υπάρξει επανασχεδιασμός των δρομολογίων, με την προσθήκη δύο ακόμη «Λευκών Βελών» με στάση στο Λειανοκλάδι.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαμιέων:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση