Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή Κοτρωνιά για τις στάσεις του «Λευκού Βέλους»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 07:53 Επιστολή Κοτρωνιά για τις στάσεις του «Λευκού Βέλους»

Τι ζητάει από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ...

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με επιστολή του προς τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, έθεσε το ζήτημα που προέκυψε από  την έναρξη των δρομολογίων των νέων, σύγχρονων αμαξοστοιχιών ETR470 (Λευκό Βέλος), που ξεκίνησαν από την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και εκτελούν την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

   Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει  τα εξής :

“…… Με λύπη διαπίστωσα, όπως και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, ότι τα δρομολόγια αυτά δεν περιλαμβάνουν στάση στον σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένο Σταθμό του Λιανοκλαδίου, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα ιστορικός σταθμός και σε τοποθεσία ιδανική για να καλύψει πολύ μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών, όχι μόνον του νομού Φθιώτιδας.  Αντίθετα επιλέχθηκε ο Σταθμός της Λάρισας, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον τελικό προορισμό.

    Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

    Η μείωση του χρόνου σύνδεσης Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνδέεται με τη γενικότερη ανάπτυξη της πατρίδας μου που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλείεται σε καμία περίπτωση η Λαμία, η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην οποία αναφέρεται μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Παρακαλώ για την ενημέρωσή μου σε ό,τι αφορά το σκεπτικό αυτής της επιλογής των δρομολογίων από τη Διοίκηση της εταιρείας σας και ζητώ να εξετάσετε την αναθεώρησή της με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών που ασφαλώς είναι στόχος της εταιρείας σας αλλά και δική μου επιδίωξη, ως εκπροσώπου των πολιτών της Φθιώτιδας.

   Εάν η επιδιωκόμενη μείωση χρόνου και η αύξηση της ταχύτητας δεν εξυπηρετούνται από την παραπάνω πρότασή μου σας παρακαλώ τότε να επιλεγεί ως μία και μοναδική στάση του «ΒΕΛΟΥΣ» ο Σταθμός του Λιανοκλαδίου, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και στο μέσον της απόστασης του δρομολογίου….. »