Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τη διασύνδεση των ληξιαρχείων με το κτηματολόγιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 16:22 Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τη διασύνδεση των ληξιαρχείων με το κτηματολόγιο (ΒΙΝΤΕΟ)

O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς μίλησε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το ΣΝ του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στην εφαρμογή κοινής εθνικής νομοθεσίας Kτηματολογίου – διασύνδεση Ληξιαρχείων με το Κτηματολόγιο – σύνδεση δασικών χαρτών με το Κτηματολόγιο και λοιπές διατάξεις.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο βουλευτής αναφέρθηκε στον φιλολαϊκό χαρακτήρα των νομοσχεδίων της Κυβέρνησης, αναφέροντας το νομοσχέδιο για την επιστροφή των δασωμένων αγρών  στους αγρότες και το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο με το οποίο θα δοθούν τίτλοι στα «κατεχόμενα» από ιδιώτες, ακίνητα του Δημοσίου.

Ο βουλευτής στην ομιλία του τόνισε  και τα θετικά που θα προκύψουν από την προώθηση διατάξεων που θα χτυπήσουν την γραφειοκρατία, θα ψηφιοποιήσουν αυτόματα την ενημέρωση μεταξύ Ληξιαρχείων και Κτηματολογίου, θα στελεχώσουν με το ελλείπον προσωπικό τα Κτηματολογικά Γραφεία και θα εντάξουν τους  νέους αγρούς που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νόμου (που τους επιστρέφει στους αγρότες)  στους κτηματολογικούς  πίνακες.

Ο βουλευτής θεωρεί επίσης πολύ σημαντική την πρόβλεψη του  νέου νόμου για τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακά, ενιαίου πιστοποιητικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, αλλά και την τροπολογία με την οποία προβλέπεται ενίσχυση των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας με την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στα φυσικά πρόσωπα που πρόκειται να την επιλέξουν φέτος ως τουριστικό προορισμό.

Πρόκειται για έναν νόμο που δίνει ένα ακόμα χτύπημα στην γραφειοκρατία, κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς το ψηφιακό κράτος που όλοι μας επιθυμούμε.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση